Kunstarter i samspill

1 t
    Opprigg: 1 t
    Nedrigg: 1 t

Yebo Yes trenger en stor sal, eller gymsal hvor man kan lage 4 soner med plass til 30 stoler i halvsirkel
    pr. sone. Lokalet bør helst blendes.
  • Kontakt utøver

post@glowmusic.no

Yebo Yes – et musikkversted komprimert på 60 minutter

Elevene vil jobbe fokusert med fire ulike musikalske oppgaver i fire forskjellige soner, 15 minutter per sone: melodisk avdeling, rytmisk avdeling, danseavdeling og sangavdeling. Monokkel film vil dokumentere det hele.

Målet er at alle i en klasse skal mestre det å utøve musikk på sitt nivå. Elevene skal oppleve sammenhengen mellom de ulike musikalske uttrykkene. Gjennom å ta dem med på fire ulike uttrykk og deretter sy disse sammen, ønsker vi at elevene får både mestringsfølelse, samt en opplevelse av helhet i musikken. Glowmusic har med seg Monokkel film som dokumenterer verkstedet og lager en musikkvideo av opptakene. Klassen vil få en link til videoen som de selv kan distribuere som de vil.

Glowmusic vil i forkant av besøket sende tre ulike sangalternativer som klasssen eller kontaktlærer velger blant for sin klasse. Klassene må ha valgt sang og øvd på melodien og teksten før Yebo Yes kommer til skolen. I dialog med kontaktlærer bestemmer vi hvorvidt klassen vil lage tekst til sangen selv, eller om de beholder teksten vi har laget for dem. Klassene velger selv om de vil pynte seg eller ha et temaantrekk før de kommer til musikkverkstedet.

Glowmusic består av Nicklas Öhgren og Ante Skaug. Begge har klassisk slagverk som bakgrunn. Mens Nicklas er arrangør, er Ante dirigent. Sammen har de som pedagoger spesialisert seg på gruppedynamikk gjennom rytme og musikk. De jobber begge i skolekorps og har som grunnfilosofi at alle kan yte sitt beste om de får sjansen, med mottoet: «Yebo yes» (Tipp topp tommel opp!) Glowmusic har hatt stompverksted i DKS siden 2011. Denne gangen presenterer de musikk gjennom spilling, sang og dans. Monokkel film består av Morten Minothi Kristiansen. Morten har gjennom de siste 10 årene jobbet med blant andre Nordic Voices, Risør Kammermusikkfest, Hanne Hukkelberg og Highasakite.