• Foto: Premysl Bukovsky

Scenekunst

We Come from Far, Far Away
Valgfri produksjon - teaterforestilling på skolen

We Come from Far, Far Away har vunnet Heddepris i 2017 for beste forestilling for ungdom.
Med We come from far, far away har vi ønsket å skape en dialog om barn på flukt i form av en teaterforestilling. Rammen for denne produksjonen er lagt til den pågående krisen i Syria, men har som mål å si noe mer universelt om temaet.

Inne i det store teltet er det et lite telt, og inne i det lille teltet er det en gutt. Han har reist langt. Han har stort sett reist alene. Han vil vise deg tingene han har med seg. Han vil også fortelle deg hvorfor han reiste, og veien han tok, men han kan ikke fortelle hvordan historien slutter… Historien utspiller seg i en nær og intens atmosfære, inne i et telt, ved hjelp av levende musikk, historiefortelling, clowning og skyggeteater. Publikum sitter inne i et telt som blir satt opp på hvert spillested.

We Come from Far, Far Away er basert på historier samlet inn på Hvalstad transittmottak for mindreårige asylsøkere i Asker. I stykkets handling følger vi ungdommene Omar og Abdallah på deres flukt fra Aleppo i Syria, frem til en av de ankommer Oslo S. NIEs temakrets omhandler ofte håp, overlevelse og livskraft, og i dette tilfellet har presentasjonskonteksten vært ekstra viktig med tanke på målgruppen. Nøkkelord for produksjonen er overlevelse, frykt, vennskap, adskillelse og en venns død. Produksjonen er for publikum fra 10-99 år.

Romkrav
Minimum 9×9 m, flat gulv, blending

Publikumsplassering
Publikum sitter inne i teltet, hvor også foregår forestillingen. Vi trenger ikke stoler, publikum sitter på matter og benker som vi har med oss.

Teater NiE mottok Heddaprisen for beste forestilling for ungdom i 2017 og Gullsekken for beste produksjon i Den Kulturelle Skolesekken i 2011, ved siden av en rekke internasjonale priser. De har produsert 25 originale forestillinger og turnert over store deler av verden. Den tematiske overbygnigen i NiEs arbeid finnes i spennet mellom historie, minne og traume. Arbeidet handler ofte om håp, overlevelse og livskraft. NiE arbeider alltid med et multinasjonalt ensemble.

www.nie-theatre.com

Utøvere