• Foto: Christine Baglo

Nedrigg:

Foto: Christine Baglo

Rom
    Klasserom som kan holdes av hele dagen

Bli med på en forrykende maskereise til Mexico! Vi forvandler klasserommet til en mexicansk fiesta, reiser gjennom mayakulturen – og avslutter med et inspirerende kunstverksted, der elevene får lage sine egne masker.

I denne produksjonen vil elevene bli bedre kjent med det store kulturlandet Mexico, kunsten og den superspennende mayakulturen. Elevene får blant annet møte den mektige mayaprinsen Pacal og være på oppdagelsesferd i de gamle pyramidene. Og ikke minst får de se og utforske fantastiske masker, som i Mexico fortsatt brukes til rituelle handlinger og til fest.

Kunstneren Jonas Roman Cadena og danseren Claudette Vigueras, begge fra Mexico, vil innlede med en levende og svært interaktiv performance, der elevene er med og danser, spiller instrumenter og får noen garantert overraskende, meksikanske smaksprøver. Deretter følger maskeverkstedet, der elevene, under kyndig veiledning, lager sine egne kunstferdige masker inspirert av mayaene og fargegnistrende meksikansk papirkunst.

Utøverne har også med seg forunderlige instrumenter fra hele Latin-Amerika, som får høres – og prøves!

Jonas Roman Cadena er mexicansk billedkunstner med svært lang erfaring med å jobbe med barn og unge, både som kunstlærer tilknyttet Asker Kulturskole og gjennom utallige DKS-prosjekter/kunstverksteder/kurs og kunstprosjekter for barn i hele Norge, samt i Mexico. Han jobber også aktivt som utøvende kunstner i Asker.

Claudette Vigueras er også mexicansk, og har dansefaglig bakgrunn fra Mexico, der hun også har gjennomført en rekke turneer i ulike dansekompanier. Hun har også holdt en rekke dansekurs og jobbet med kreative prosjekter for barn og unge i Mexico, Tyskland og Norge.

Produsert av Jonas Roman Cadena

Før og etter

Kunst & håndverk, musikk, dans, samfunnsfag, kulturforståelse