• Omslag: Eivind Stoud Platou

• Foto: Martin Eilertsen

Verdens beste pappa
Valgfri produksjon. Forfatterbesøk. Meld på minimum 2, helst 3, klasser på samme dag. Påmelding fra 05. jan.

Endre Lund Eriksen
    endre@lunderiksen.no
    tlf 99 26 56 97

• Kontakt utøver

Hva gjør du når “verdens beste pappa” blir sintere og skumlere, og kanskje til og med slår mamma? Mads begynner å skrive brev – til den amerikanske presidentens sønn.

Mads har nettopp flyttet og begynt på en ny skole. Det går ikke så veldig bra. Heldigvis har Mads verdens beste pappa, som har lært han tøffing-loven. Der står det blant annet: Ta ikke dritt fra noen, og ta igjen med dobbel dose. Hvis Mads følger den, vil nok alt ordne seg. Så lenge ingen finner brevene… Gradvis røper Mads mer om hvordan han egentlig har det der hjemme, og vi skjønner at pappa kanskje ikke er “verdens beste”.

Om boken
Boka er skrevet i brevform, og i en lett tone, som gjør at det triste kanskje blir litt lettere å forholde seg til.

Om opplegget
Mads tror det er hans skyld at pappa slår, fordi han ikke er flink nok eller tøff nok, men jeg vil legge vekt på at det ALDRI er barns sin skyld når voksne slår, og at det også er forbudt. Jeg vil oppfordre elever som opplever vanskelige ting hjemme eller på skolen, om å finne en voksen de kan stole på som de kan snakke med. Lærere og andre som jobber med barn har en plikt til å hjelpe.

Elevene medvirker med spørsmål underveis, og leder samtalen på de temaer de er nysgjerrige og vil snakke mer om

Les mer om Endre Lund Eriksen her:
www.lunderiksen.no
www.pangbok.no