• Foto: Oslo Museum/2019

Kulturarv

Vannet i Akerselva
Valgfri - Besøk på Arbeidermuseet og vandring langs Akerselva. Påmelding 5. jan. og 5. mars. DKS setter opp buss ved behov.

Arbeidermuseet

3 t
    Opprigg:
    Nedrigg:

Det meste av opplegget foregår utendørs. Husk å be alle elever og lærere om å kle seg etter været.

Bli med på en eksperimentell og leken dag om vannet i Akerselva! En herlig kombinasjon av levende historieformidling og naturfaglig elevforsøk om elva som har vært og er så viktig for byen vår.

Akerselva er en av byens mest levende museumsgjenstander! Med utgangspunkt i kraften fra elvas fossefall forteller Arbeidermuseets formidlere historien om fabrikkene og fabrikklivet. Vi knytter fortid og nåtid sammen for å finne ut hva som skal til for at livet i elva skal ha det godt.

Elevene får lære at alt fra fisk og kreps til rare krek, som vårfluelarver, vannkalver og elvemuslinger må ha et miljø som er sunt for dem for å leve. Sammen ser vi på hvordan industrien som lå ved Akerselva påvirket vannkvaliteten, og undersøker hvordan vannkvaliteten i elva er i dag.

I bakgården ved Arbeidermuseet får elevene høre om industrien og livet i elva. Ute på ekskursjon langs elva får de undersøke vannkvaliteten ved å måle surhetsgraden på vannet. Dagen avsluttes ved Foss, med memory-spill og lek.

Medvirkende

Reidun Johannessen er museumslektor ved Oslo Museum og har lang erfaring fra skolen og som pedagog på Bymuseet.

Miriam Røsler er museumspedagog ved Oslo Museum og har erfaring som lærer i grunnskolen og pedagog på Arbeidermuseet.

Oslo Museum, Arbeidermuseet

Arbeidemuseets nettside