• Foto: Andreas Bache-Wiig

  • Foto: Andreas Bache-Wiig

  • Foto: Andreas Bache-Wiig

  • Foto: Andreas Bache-Wiig

Kulturarv
2. – 3. trinn

Vær, klima og tåketroll
Valgfri. Utforsk klima og værfenomener på magiske Skimuseet. Det settes opp buss til museet. Påmelding 5. okt.

Hva er det som skjer med været? Hvor blir det av de gode vintrene? Alle er opptatt av været og ikke uten grunn. Gjennom samtale og skuespill ser vi nærmere på begrepet klima og ulike værfenomen.

Gjennom et to-delt opplegg i utstillingen Vær og føre – føre var og skuespill i Blåkollen inviterer Skimuseet til en leken og eventyrlig tilnærming til temaet miljø og klima. Sammen utforsker vi klimabegrepet og værfenomener. Gjennom samtale ser vi nærmere på klimaendringene i et historisk perspektiv. Hvilke konsekvenser får klimaendringene og hva kan den enkelte gjøre for å redusere utslipp?

I det opplevelsesbaserte kunstneriske universet Blåkollen ser vi nærmere på værfenomen og forsøpling. Vi presenteres for et kjent værfenomen i Holmenkollen, nemlig tåka. To skuespillere visualiserer fortellingen om Tåkefolket som bor i den mytiske verdenen Blåkollen, hvor den berømte tåka lages. I Blåkollen bor også blånissene som passer på naturen og på at fjellet er rent for søppel. Men, de trenger hjelp! Det har blitt så mye søppel at nissene ikke er mange nok til å holde det rent og de er redde for at søpla også skal havne i havet.


Medvirkende

Formidlere fra Skimuseet i Holmenkollen
Skuespillere: Amalie Willoch Njaastad og Rebekka Folkvord Helland
Manusforfatter: Gudny Ingebjørg Hagen, forfatter av «Tåketroll i Blåfjell» og «Tåketroll på tåkejakt»

Produsent: Skimuseet i Holmenkollen

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

  • Faglig relevans

    Samfunnsfag, naturfag, norsk, tema natur, klima, miljø