• Foto: Graham film/Texas

Uten filter
Film på kino - samtale med regissør

DKS

1 t 50 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

• Kontakt utøver

DKS:
    Ingebjør Westgaard
    ingebjor.westgaard@osloskolen.no
    960 91 831

Hvordan er det å være ung i dag? Det er et spørsmål det ikke finnes noe fasitsvar på, men i dokumentarfilmen UTEN FILTER gir syv ungdommer og ett rockeband fra Moss et innblikk i hverdagens oppturer og nedturer.

Mellom april 2019 og mai 2020 har Franz (15), Denise (13), Kaja (17), Andrea (16), Hannah (13), Zabi (17), Marthe (17) og guttene i bandet Vrengt filmet livene sine, og publikum møter dem både hjemme på soverommet, på fest, audition, bandøving, kickboxingstevne, bursdagsfeiring, nyttårsaften – og i koronakarantene.

Noen av de unge mossingene behersker videodagboksjangeren til fingerspissene, andre betroelser er mer stream-of-consciousness-aktige, men alle bidragene har det til felles at de forteller hvordan det er å være tenåring i dag uten innblanding fra bedrevitende voksne.

UTEN FILTER er en åpenhjertig og usminket dokumentar om drømmer, fremtidsplaner, vennskap, ensomhet, kjærlighet, usikkerhet, identitet og alle de andre dagligdagse og skjellsettende opplevelsene som hører tenårene til

Etter filmen er det en samtale med regissør Lars-Ingar Bragvin Andresen. Forbered gjerne spørsmål.

Før og etter filmen

Her er et undervisningsopplegg dere kan bruke

Om filmen

Regissør, Lars-Ingar Bragvin Andresen