• Foto: Håkon Borg

Usynlige grenser
Valgfri produksjon - musikalsk fortellerforestilling

Rom
    Kultursal, gymsal eller lignende.
    Elvene sitter på gulvet i et avmerket område.

Bærehjelp
    1 stk.

Usynlige grenser er en musikk- og fortellerforestilling som bygger på samiske eventyr om underverdenen og et menneskes liv i en bjørnekropp.  Bli med på en reise ut på vidda, inn i frodige skoger og buldrende fosser, og ned i Saajve-verdenen, som er sentral i samisk kultur.

Forestillingen er omsluttet av en stemningsskapende scenografi, med figurer og skyggespill, og gir elevene kjennskap til samisk kultur, gjennom joik og folkeeventyr. Tematisk undersøker vi de usynlige grensene som finnes mellom mennesker, dyr og andre vesener, og mellom vår verdenen og andre verdener vi ikke råder over. Fortellingene tydeliggjør de gjensidige båndene mellom mennesker og dyr, og viser at avhengigheten går begge veier.

Dette er en levende forestilling med røtter i samisk historie og kulturforståelse, den er både alvorlig og leken, og høyst relevant i dag. Forestillingen har tematisk dybde og et nyskapende uttrykk, gjennom bruk av joik, strupesang og eksperimentell musikk.

Torgeir Vassvik
er en samisk artist som kombinerer kystsámisk joik med tradisjonelle instrumenter. Han turnerer med sin musikk over hele verden og har komponert til film og scenekunst.

Ellen Jerstad har utviklet en rekke forestillinger som forteller og instruktør. Hun har drevet Øyteateret siden 2014, og har sin teaterkompetanse gjennom utdannelsen fra teaterhøyskolen i Tsjekkia og Skottland.

Rosie Whiting: design

Nettside: www.oyteateret.com

Øyteateret v/Andrea Skotland

Støttet av