• Foto: Łukasz Zamaro, Stina G. Karlsen, Lars Opstad

Nedrigg: 1 t

Lokalet må blendes

Areal: 4×4 m

Foretrekker å spille på flatt gulv, gjerne med publikum plassert foran på matter, eller i et amfi.

Naturforskeren Lonnie har noe spennende å fortelle. En mystisk skapning befinner seg rett i nærheten, en som ingen har sett før. Det er en Trufilott! Trufilotten ser merkelig ut og beveger seg veldig rart. Lonnie har alltid ønsket å møte en Trufilott og er ivrig etter å få forsket på den, men Trufilotten har sine egne påfunn og det hele blir et eneste stort spetakkel. Er Trufilotten bare rampete, eller er det noe Lonnie ikke forstår? Hvordan møter man noen som er veldig annerledes fra en selv? Og kan man lære noe av hverandres ulikheter?

Trufilotten er en komedieforestilling om annerledeshet og vennskap med målgruppe 3-9 år. Vi ønsker å vise utfordringene, men også mulighetene som kan oppstå i møte med noen som er forskjellig fra en selv. Når vennskap og fellesskap oppstår, leter man ofte etter likheter. Dette kan føre til at noen barn blir stående utenfor de fellesskapene som oppstår. Med forestillingen «Trufilotten» har vi et ønske om å vekke barnas nysgjerrighet overfor de barna som kan fremstå som forskjellige fra en selv, og forhåpentligvis inspirere dem til å være mer inkluderende overfor hverandre. Vi vil vise at ulikhet ikke trenger å være et grunnlag for konflikt og utenforskap, men tvert imot noe som kan hjelpe oss å bygge spennende vennskap og fellesskap.
I utviklingen av forestillingen har vi inkludert barn i alderen 3-9 år i skapelsesprosessen, og deres tanker og ideer har vært avgjørende for innholdet. Forestillingen er inspirert av den franske teaterpedagogen Jaqcues Lecoq sitt formspråk innenfor maskespill og klovning. Dette er to veldig fysiske spillestiler, og mye av stykkets komikk ligger i det fysiske spillet og situasjonene som oppstår mellom Lonnie og Trufilotten. Slapstick-humor, trylling og musikk utgjør også sentrale deler av forestillingen, og vi spiller på en universell menneskelig humor der behovet for å bli forstått danner grunnlaget for alle situasjonene. Dette gjør at forestillingen er morsom for både barn og voksne, og det er mulig å kjenne seg igjen i begge karakterene.

Globus Teater er et teaterkompani bestående av Vilde Søyland og Cengiz Nereid. Siden endt utdanning fra Teaterhøgskolen ved Nord Universitet, har kompaniet produsert to forestillinger. Barneforestillingen Trufilotten og Bizarre, en komediekonsert med egenkomponerte sanger. Som kompani har vi en gjennomgående fascinasjon for tema som annerledeshet og identitet. Forestillingene våre utforsker gjerne absurde univers og karakterer, og bruker ofte humor som virkemiddel for å kommunisere våre budskap.

Vilde Søyland (Skuespiller, produsent, maskemaker og kostymemaker)

Cengiz Nereid (Skuespiller og komponist)

Ragnhild Mærli (Dramaturg)

Vilde Søyland, Cengiz Nereid og Lina Taule Fjørtoft (Manus)