• Cappelen Damm

• Foto: Moment Studio

Trollskap – en ekspedisjon i norsk folketro
Valgfri produksjon - Forfatterbesøk på skolen

Kan ta større grupper etter avtale.

Rom
    Trenger Smartboard eller projektor/lerret
    Klasserom er foretrukket ved mindre grupper

Møt troll og vetter, nøkker og drauger, Fenrisulven og Midgardsormen. Forfatter Alexander Løken forteller om sin spennende fantasy-trilogi Edvard Frosts Ekspedisjoner, basert på norsk folketro og norrøn mytolog – og tar elevene med på ekspedisjon i 1880-tallets Norge.

Gjennom en rekke bilder og tegninger forteller forfatteren om sin barndoms inspirasjonskilder, sin bakgrunn som illustratør og tegneserieskaper, og om idéprosessen som ligger bak arbeidet med å skrive en fantasyfortelling. Han forteller også om norsk folketro og historie, og de fantastiske vesenene som befolker bøkene hans: Troll, drauger, vetter og Midgardsormen, og hvordan de har blitt framstilt i alt fra Edda til Hollywood.

Handlingen i bøkene er lagt til 1880-tallets Norge og elevene får også et innblikk i en verden de kanskje ikke kjenner så godt fra før av, ved hjelp av historiske fotografier fra Kristiania og tegninger fra folkeeventyr.

Alexander leser også høyt fra bøkene Trollskallen, Ormeegget og Ulvehammeren og skaper en spennende, og temmelig skummel, atmosfære.

Trollskallen ble nominert til Arks Barnebokpris, Kulturdepartementets debutantpris og Bokslukerprisen, og vant sistnevnte. Ormeegget ble også nominert til Bokslukerprisen.

Alexander Løken er oppvokst i og nylig hjemflyttet til Asker. Han er forfatter, illustratør og tegneserieskaper, og er utdannet Art Director fra Westerdals School of Communication.
I 2014 debuterte han som forfatter med den kritikerroste Trollskallen. Etter to oppfølgere, Ormeegget (2015) og Ulvehammeren (2016) kom han med sin første ungdomsbok i 2017; De døde ser deg. Nok en ungdomsbok, Heksenatten, utkom i 2018. Han er interessert i historie og folketro, og brenner for å vekke nysgjerrighet og kunnskapslyst hos barn.

Alexander Løken

Før og etter
Alexander Løken Blogg
Cappelen Damm – Alexander løken