• Foto: Salomonsen/Ommundsen

Tottori! – Sommeren vi var alene
Valgfri produksjon - filmvisning på skolen - samtale med regissør og formidler - Påmelding 5. okt

Saga kino

2 t

• Kontakt utøver

DKS

Ingebjør Westgaard
    ingebjor.westgaard@ude.oslo.kommune.no
    960  91 831

Tottori! – Sommeren vi var alene er en spennende og eventyrlig skogstur der to søsken utforsker naturen og finner sin egen indre superkraft.

Veien blir til når vi går oss vill – Vega (8) og Billie (4) er på fjelltur med Pappa når ulykken inntreffer: Han ramler ned i en fjellsprekk og skader seg. Dermed må jentene forsøke å finne veien tilbake for å hente hjelp. På ferden møter de ville dyr, store og små utfordringer og de må lære å temme sin egen frykt. Og kanskje de to klarer å hjelpe Pappa på egenhånd?

Filmen introduseres av formidler Per Eirik Gilsvik, som kommer på besøk til skolen.  Etter filmen kommer regissør Silje Salomonsen på digitalt besøk og elevene kan stille spørsmål og snakke med Silje og Per Eirik.

Film på skolen

I år viser vi noen filmer på skolen, og her praktisk informasjon om «Tottori! – Sommeren vi var alene»
1 skole per dag, 2 visninger per dag

Krav til rom: Auditorium/aula. Velg et rom med en god, lyssterk projektor og god plass. Rommet må kunne mørklegges helt/delvis.
Antall elever: Det kommer an på rommet. Det må være 2 meter mellom hver kohort. 1 skole per dag, 2 visninger per dag.
Ang lyd:  Per Eirik har med seg en enkel PA, så lyden blir mere som på kino.

Medvirkende

Per Eirik Gilsvik har formidlet film for barn og ungdom i en årrekke. Han en ansatt i Festivalkontoret og kuraterer og formidler film på Oslos store festivaler: Film fra Sør, Oslo Pix og Arabiske filmdager.

Silje Salomonsen regissør i Tottori! – Sammen er vi alene sammen med Arild Østin Ommundsen. Dette er hennes debut som regissør. Hun er skuespiller go

Om filmen

Filmen hadde premiere i august 2020 og mottok strålende kritikker.

Regi Silje Salomonsen, Arild Østin Ommundsen
Språk norsk
Produksjonår 2020
Skuespillere Vega Østin, Billie Østin, Thomas skjørestad, Nina Ellen Ødegård, Oddgeir Thune, Mette Arnstad, Kristoffer Joner