• Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Vg1. – Vg3. trinn

Til alt ute
Konsert på skolen - 2 konserter per dag på samme skole, meld på flere klasser - Påmeld. 5. jan og 5. mars

Maks. elever

Opprigg: 1 t

Krav til rom:
    Helst auditorium med helning på sal slik at alle kan se det som skjer hos artistene.

• Kontakt utøver

DKS
    Ingebjør Westgaard
    ingebjor.westgaard@ude.oslo.kommune.no
    960 91 831

Produksjonen
    Oda Stormoen
    oda@act.as
    479 50 075

Til Alt Ute er et konseptalbum som handler om lørdagsnatta, en sjangerkrysning av poesi og elektronika, rap, ambient og minimal techno. Tematisk handler sangene om den oppvoksende generasjons “utehet”: Om fremtidsfrykt, debattklimaet, om den ikke-uttalte lengselen, kjærligheten og manglende håp i horisonten – om alle de store følelsene, både euforien og håpløsheten, tematisert i galskapen man finner en vanlig lørdagsnatt.

Høyer og Baksaas ønsker å vise at norsk poesi og lyrikk kan være kult og interessant gjennom en nyskapende og relaterbar tilnærming. De ønsker også å gi en innføring i moderne elektronisk musikk, og sette fokus på hvordan den kan vinkles konseptuelt og med dypere tanke og mening bak seg. De vil skape et prosjekt hvor ungdommenes egne følelser og erfaringer oppleves som relevante i en kultursetting, og hvor de kan føle seg inspirerte til å prøve lignende aktiviteter og kunstuttrykk selv.

Målet med konserten er å inspirere elevene til å skape sine egne kreative uttrykk og tørre å eksperimentere med kunst- og kulturuttrykk. Høyer og Baksaas ønsker å vise at ting som kan føles som komplekse og abstrakte prosjekter faktisk er håndgripelige, og at alle verk, store som små, starter med en idé. Ved å vise sine egne prosesser bak ferdigstilte verk, håper de å inspirere til å handle på idéer og utforske sine personlige stemmer i livsfasen de befinner seg i.

Kjernen i konseptet ligger i å gi elevene en liveopplevelse med Fredrik Høyer og Bendik Baksaas som kombinerer deres særegne blanding av musikk og lyrikk. Duoen har etablert seg som en live-favoritt over hele landet det siste året, og har solid erfaring med å spille konserter. Innimellom låtene vil det være pratestikk hvor artistene gir eksempler på arbeidsmetoder, inspirasjon og idéer, som inkluderer elevene i prossessen som ligger bak det å skape en låt og et tekstverk.

Fredrik Høyer er en jazzpoet fra Drammen, men også kjent som fremadstormende dramatiker, gatekunstner og skuespiller, blant annet fra forestillingen Grønlandsūtraen på Nationaltheatret.

Bendik Baksaas er en av landets mest karaktersterke elektroniske musikere. Med trommemaskin og sampler spiller lekenhet og presisjon de små detaljene opp som hovedattraksjon.

Musikk, litteratur