• Foto: Brian Harley

  • Foto: Brian Harley

Scenekunst
6. – 6. trinn

Tigerens eventyr
Møt Dansens Hus - forestilling 2020-21 - fast program scenekunst - 6. trinn

En engasjerende og morsom danseforestilling, hvor man kanskje kjenner seg igjen? Vi blir kjent med en familie på 3. En Pappa som er lei av rutiner, en Mamma som har glemt hvordan det er å være ute og Jenta som lengter etter noen å leke med. MEN, SÅ BRYTER TIGEREN INN og alt forandrer seg!Det er kaotisk, det er farlig – men veldig moro – når tigeren litt etter litt får dem til å huske hva det er de elsker i hverandre.

I Tigerens Eventyr sitter vi rundt et stort bur. Inni buret bor Mamma, Pappa og Jenta. De har glemt å glede seg over hverandre og seg selv. Foreldrene er opptatte av seg selv og sine rutiner, jenta prøver å fange deres oppmerksomhet, men alt forblir grått og rutinepreget. Så høres knurring av noe vilt og spennende bakom veggene….

Når Tigeren kommer inn forandrer verden seg for disse tre. Langsomt men sikkert tør de å gi slipp på gamle mønster, de begynner å leke sammen og ser hverandre igjen. Buret forandrer seg fra et sterilt rom til en skiftende verden av farge, duft og eksplosiv bevegelse.

I tillegg til et fantasifullt dekor, ser vi fengende energisk dans, ømme møter og deilig rabagast moro bevegelse på scenen, akkompagnert av live musikk. En forestilling til å bli håpefull og glad av!


Medvirkende
Koreograf: Natasha Gilmore
Regissør: Robert Alan Evans
Dansere: Jade Adamson, Kai-Wen Chuang, Vince Virr
Komponist: Kim Moore
Scenografi og lysdesign: Fred Pommerehn
Kostymedesign: Christine Dove
Produsent: Belinda McElhinney

Om utøver
Barrowland Ballet er et av Skottlands mest spennende og suksessrike dansekompanier som lager tilgjengelige danseteaterforestillinger av høy kvalitet for både barn og voksne. Deres forestillinger er preget av vidd og humor, samt innsiktsfulle og gjenkjennelige observasjoner av «menneskelig atferd». De turnerer mye internasjonalt til festivaler og arenaer over hele verden. I 2017 ble koreograf Natasha Gilmore

Produsent
Barrowland Ballet i samarbeid med Dansens Hus-Nasjonal Scene for Dans


Før og etter 
https://barrowlandballet.co.uk/production/tiger-tale/

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet