• Foto: Julie Lillesæter

Vg1. – Vg3. trinn

Thank you for the rain
Valgfri produksjon - Filmvisning og unikt møte med kenyansk småbonde

Den karismatiske småbonden Kisilu Musya kommer hele veien fra Kenyas landsbygd til Norge for å dele sin historie og vise klimadokumentaren Thank You For The Rain om hans liv og kamp mot klimaendringene.

For fem år siden startet Kisilu å filme sin familie og hvordan klimaendringene påvirker deres liv. Når Kisilus hus blir ødelagt i en storm starter han en lokal bevegelse av bønder; en kamp som bringer ham hele veien til Oslo og det storpolitiske dramaet under FNs klimaforhandlinger i Paris.

Thank You For The Rain er en varm og rivende historie med både humor og håp, om en ukuelig optimist som får prøvd sine grenser i kampen for planeten vår.

Filmen hadde premiere på CPH:DOX i 2017, og har siden blitt vist på festivaler i mer enn 30 land og vunnet 14 internasjonale priser, inkludert beste dokumentar og priser knyttet til bærekraftig utvikling.

Etter filmvisning får elevene en unik mulighet til å møte filmens hovedperson Kisilu sammen med norske regissør Julia Dahr.

Se elevers reaksjoner på filmen i filmsnutten i bildekarusellen.

Her er trailer til filmen:

Om utøvere

Regissør: Julia Dahr
Co-regissør: Kisilu Musya
Produsent: Hugh Hartford
Produsert av Banyak Films og Differ Media

Til vanlig livnærer Kisilu Musya seg som småbonde på Kenyas landsbygd, men han er også hovedperson, co-regissør og en karismatisk og visjonær taler. Han har deltatt på både TEDTalk, Arendalsuka og EAT Forum, men det er møtene med skoleungdom han finner aller mest inspirerende – da oppstår det noe magisk.

Julia Dahr er en prisvinnende dokumentarfilmregissør. Hun forteller nære, karakterdrevne historier som belyser utfordringer knyttet til menneskerettigheter og bærekraftig utvikling. Dahr er på Forbes’ liste over ‘30 filmskapere under 30’ som forandrer fremtiden i media.

Før og etter filmen

FN-sambandet, Spire og Raftostiftelsen har laget tre ulike undervisningsopplegg som går i dybden på et vidt spekter av de ulike teamene filmen tar opp og knytter disse til konkrete læreplansmål. Disse undervisningsoppleggene kan lærere som bruke i klasserommet før og etter filmvisningen.
For eksempel er det laget et opplegg for VG1 som dekker læreplanmål i Politikk og menneskerettigheter, Mat og helse, Samfunnsfag, Naturfag, Norsk, Historie og filosofi: https://goo.gl/9ziSEG

Vi har skoleopplegg både på norsk og engelsk. Ta gjerne kontakt med filmskaperne dersom du ønsker oversikt på de ferdigproduserte undervisningsoppleggene som bygger videre på filmen og Kisilus historie.

Lenke til forarbeid – Thank You For The Rain

Klimaendringer, politikk, filosofi, menneskerettigheter, medier og kommunikasjon,