• Foto: Julie Lillesæter

Vg1. – Vg3. trinn

Thank you for the rain
Valgfri produksjon - Filmvisning og unikt møte med kenyansk småbonde

Thank You For The Rain er en varm og rivende historie om en ukuelig optimist som får prøvd sine grenser i kampen for planeten vår.

I fem år har filmskaper Julia Dahr fulgt den kenyanske bonden Kisilu og hans familie gjennom oppturer og nedturer. Klimaendringer truer familiens levebrød og regionens økologiske balanse, og stadig flere tvinges til å forlate sine familier for å arbeide i storbyen. Regnet kommer, og med det følger også en sterk storm som ødelegger familiehuset. Men til tross for de store ødeleggelsene, mister ikke Kisilu og familien håpet. I stedet starter Kisilu en utrettelig kamp mot klimakrisa; en kamp som bringer ham hele veien til Oslo og det storpolitiske dramaet under FNs klimaforhandlinger i Paris.

I den inspirerende dokumentarfilmen Thank You For The Rain, tar Kisilu kameraet i egne hender. Han dokumenterer livet til familien og landsbyen, og viser hvilke skader klimaendringene har ført til. Publikum kommer svært tett på Kisilu – både som far, samfunnsleder og global klimaaktivist som kjemper for å bli hørt av verdens ledere i et tungrodd byråkrati.

Thank You For The Rain har vunnet 17 internasjonale filmpriser og er solgt til TV i mer enn 60 land.

Etter filmen blir det samtale mellom elevene og regissør Julia Dahr.

Her er lenke til filmens trailer:

Her kan dere høre fra unge voksnes tanker etter å ha sett filmen:

Om utøvere

Regissør: Julia Dahr
Co-regissør: Kisilu Musya
Produsent: Hugh Hartford
Produsert av Banyak Films og Differ Media

Julia Dahr er en prisvinnende dokumentarfilmregissør. Hun forteller nære, karakterdrevne historier som belyser utfordringer knyttet til menneskerettigheter og bærekraftig utvikling. Dahr er på Forbes’ liste over ‘30 filmskapere under 30’ som forandrer fremtiden i media.

Før og etter filmen

Thank You For The Rain er et svært godt utgangspunkt for undervisning i temaer som bærekraftig utvikling, klimarettferdighet og menneskerettigheter.
Vi anbefaler lærere som ønsker det å ta i bruk et av de gratis, tverrfaglige skoleoppleggene i lenkene under.

1) Skoleopplegg fra FN-sambandet, etterarbeid
Fag: samfunnsfag og naturfag
Nivå: 10. klasse ungdomskole og videregående
Tidsbruk: 60 min