Visuell kunst

Valgfri produksjon - tegneserieverksted over 3 timer

Skolen

3 t

Verkstedet varer i 180 min. og kan tilpasses skolens timeplan.

Trenger projektor til iPad, og flipover/ whiteboard. Elevene trenger blyant og vanlig A4 kopipapir, ev. fargeblyanter. Fint om elevene sitter i hestesko, langvegg e.l.

Bli med på verksted der elevene lærer å lage sin egen tegneserie sammen med en profesjonell serietegner.

Del 1: Tegn et manus

Dagen starter med at kunstneren viser hvordan man tegner ulike ansiktsuttrykk, snakkebobler, lydord og andre virkemidler. Han viser eksempler på hvordan han jobber med egne arbeider, fra skisser og ideer, fram til ferdig publiserte tegneserier. Vi ser på hva som er unikt med tegneseriemediet og hva som ligner på filmmediet. Elevene skaper så sine egne seriefigurer. Kunstneren tegner seks store ruter, og mens elevene kommer med forslag tegner han en historie i rutene. Så er det elevenes tur til å tegne sin egen historie på et A4-ark. Til slutt har vi en gjennomgang av de ferdige historiene.

Del 2: Stripeverksted

Sammen med kunstneren skal elevene finne på en historie på tre ruter, som han tegner digitalt. Så er det elevene selv som skal sette fantasien i sving og tegne sin egen stripe på tre ruter. På slutten av dagen har elevene hver sin side og stripe, som de kan fargelegge. Disse seriene kan eventuelt henges opp. Stripa kunstneren lager sammen med klassen legges ut på bloggen hans: tegneseriekurs.com.

Medvirkende

Tore Strand Olsen er en tegneserieskaper som har jobbet profesjonelt med tegneserier siden 1990, for blader som Pyton, Pondus, Forresten og Rutetid. Utgitte bøker: Jeg, Arne Næss (manus Ola Hegdal, 2001), Tegneserienes Historie (manus Øyvind Holen, 2015), Tegn Serier! (2017) og Lag Tegneserier (2018).

Norsk, kunst og håndverk, kreativitet