Musikk
1. – 7. trinn

Supersanser
Fast produksjon - skolekonsert

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 150 elever

 • Hvor lenge

  40 min
  Opprigg: 1 t
  Nedrigg: 45 min

 • Annen informasjon

  Lokalet bør blendes

 • Kontakt utøver

  sveinrikard@gmail.com

Supersanser

Supersanser  er et konsertverksted i 3 deler. Elevene utfordres til å ta i bruk egen fantasi i tolkningen av hva de hører og ser.

 1. DEL. Hva ser flua eller edderkoppen? Hva om vi hører med superhørsel? Elevene inviteres til en samtale om sansene våre. Hvordan oppleves verden med supersanser, der farger, former og lyder oppleves på en ny måte?

Musikerne spiller så en komposisjon sammen med video-projeksjon. Etterpå fortsetter samtalen med elevene om hva de så og hørte.

 1. DEL. Her spilles en komposisjon med video, der det er lagt en ramme for en fortelling. Den ene musikeren er en edderkopp, den andre en flue. Delen avsluttes med samtale om hva som skjedde, hvordan det gikk til slutt. Etter del 2 går småtrinnselevene ut av gymsalen. Her er det viktig at både lærere og elever er forberedt på at de skal ut. De må gjerne fortsette med sin aktivhet og fantasi om flua og edderkoppen i leken ute.
 2. DEL. Nå flytter elevene på mellomtrinnet seg frem. I denne delen slukkes lyset, og vi benytter oss kun av lyd. Musikerne spiller en kortere improvisert sekvens. Elevene vil her oppfordres til å lukke øynene, og kun ta hørselen i bruk. Erfaringsmessig så trenger elevene flere forsøk på å få til og tørre dette. Derfor gjentar vi denne øvelsen flere ganger. I mellom sekvensene samtaler vi med elevene om hva som skjer når vi utelukker andre sanser, og kun lytter.

Medvirkende
Svein Rikard Mathisen – gitar
John Derek Bishop – livesampling

Produsert av Johannes Skyberg / Turnéorganisasjonen

Svein Rikard Mathisen er en norsk gitarist og komponist som har markert seg på den skandinaviske og europeiske jazzscenen de siste årene, hvor han har farget den med sine kompositoriske evner. Han har utgitt platene «Copenhagen Diaries», «Monsters» og «Gadgets», og er opprinnelig fra Brumunddal i Hedmark.

John Derek Bishop er Spellemannsnominert komponist, produsent og utøver innen sjangeren elektronisk musikk. Han har gitt ut to album på Jazzland Recordings under alias Tortusa. Bishop livesampler instrumentalistene han spiller sammen med, og skaper lyd med høyt fokus på stemning, tekstur og klang i sin konsertvirksomhet.

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet