• Foto: Likarion Wainaina

Film fra Sør

Supa Modo – en annerledes superhelt
Valgfri produksjon - Film om sorg og tap, der latteren og gleden allikvel ikke er langt unna.

Jo elsker actionfilmer og superhelter. Drømmen er å bli en selv! Denne drømmen gjør det lettere å glemme at hun er uhelbredelig syk.

Ni år gamle Jo dagdrømmer om å være en superhelt. Men hun er ikke helt som andre niåringer – hun ligger på sykehus, og når moren får beskjed om at Jo ikke har lenge igjen å leve, tar hun med datteren hjem til venner og familie i landsbyen. Så får storesøster Mwix en ide. Med litt hjelp fra venner glir Jos fantasier over i virkeligheten og hun får superkrefter på ekte – plutselig kan hun flytte på tunge gjenstander og stoppe tiden!

Supa Modo er en sjelden, kenyansk filmperle om sorg og tap, der latteren og gleden likevel aldri er langt unna

Filmen vant pris for beste barnefilm i Europa i 2018!

Merk! For noen elever kan filmen være tøff å se, forbered dere godt på forhånd.

Opplegget rundt filmen:
En kort introduksjon fra vår filmformidler vil forberede elevene på hva de skal se; skape interesse for at de nå skal bli introdusert til noe ganske annet enn Hollywood og superhelt-galleriet de er vant med derfra. Deretter får elevene en kort videohilsen fra regissør Likarion Wainaina, før vi viser filmen.

Etter filmvisningen vil vår filmformidler ha en samtale med elevene om filmen og elevenes opplevelse av den.

Medvirkende:

Per Eirik Gilsvik er filmformidler for Stiftelsen Festivalkontoret. Han har i flere år formidlet film gjennom Den kulturelle skolesekken og stiftelsens egne skolevisninger. Han har også ansvar for barnefilmprogrammene til festivalene Film fra Sør, Arabiske Filmdager og Oslo Pix.

Likarion Wainaina er kenyansk teater- og filmregissør.