• Foto: Geir Friestad, Norsk Filminstitutt

  • Foto: Kristin Bolstad

  • Foto: Ida Meyn, Norsk Filminstitutt

Film
8. – 8. trinn

Stumfilmkonserten – skolekonsert
8. trinn, fast produksjon - filmvisning og konsert på skolen, forbehold om endringer

10. aug 2020: Grunnet korona er det ikke avklart spillested for Stumfilmkonserten. DKS setter opp besøksplan i løpet av ukene 33-34

Stumfilmkonserten tar elevene med på en filmopplevelse helt utenom det vanlige. Opplev en ekte stumfilmkonsert – slik stumfilm var ment å vises!

Konserten er en filmhistorisk reise der vi viser seks klassiske stumfilmer fra filmens barndom. Filmene vises med improvisert, levende lyd i salen. Pianist Kjetil Schjander Luhr spiller musikk til scenene i filmene og foley-artist Kristin Bolstad lager stemningsskapende effektlyd. Konserten gir elevene en leken introduksjon til hva stumfilm er, og hvordan film ble spilt inn og fremført før lydfilmen var oppfunnet. Viktige stikkord er filmhistorie, magi og slapstick.

Elevene vil få en umiddelbar opplevelse av hvordan levende bilder og lyd virker sammen og påvirker hverandre, og trekkes inn i refleksjonen rundt de musikalske valgene musikerne gjør underveis. På denne måten får de et direkte møte med stumfilmen som kunstform. De får også en innføring i filmhistorie og hvordan musikerne tradisjonelt arbeidet når de lydla filmer som ikke hadde lyd.

Teaser Stumfilmkonserten (nedlastbar fil)


Om utøver
Kjetil Schjander Luhr , stumfilmpianist
Kristin Bolstad, impromusiker

Produsent
Cinemateket, Norsk filminstitutt


Før og etter 
www.cinemateket.no

Lenke til Kahoot

Undervisningsopplegg til “Stumfilmkonserten”

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

  • Faglig relevans

    Samfunnsfag, historie, musikk, medier og kommunikasjon