• Foto: AKAM1K3

  • Foto: A. Audhild Solberg

Litteratur
6. – 7. trinn

Spenning og drama!
Valgfri produksjon - forfatterbesøk

Med utgangspunkt i sin roman Harpa (2019) og populære bøker, filmer og tv-serier barn kjenner til, tar forfatter A. Audhild Solberg elevene med på en underholdende reise inn i de gode historienes verden. Hun leser høyt fra Harpa og snakker om hvordan hun får ideer, slik at elevene kan bli inspirert til å skrive historier selv. 

Audhild Solberg har turnert i skolen i flere år og vet at spenning fenger guttene. Men det betyr ikke at de misliker dramahistorier om vennskap og forelskelse, som man tradisjonelt tenker at jenter foretrekker. Gutter liker mer enn de tror. Jenter også. Cluet er å vise dem at gode historier inneholder både spenning og drama.

Harpa (2019) er en roman for jenter og gutter i alderen 10–14 år. Den handler om to gutter og to jenter på 13 år som skal tilbringe høstferien i bygda Elverdal. De tror de vil få en kjedelig uke, men da de finner en død mann i skogen, endrer alt seg. Boka henter inspirasjon fra norsk folketro og byr på mystiske vesener og grøssende opplevelser. Men det er også en historie om vennskap, usikkerhet og den første store forelskelsen.

I «Spenning og drama!» viser Audhild hva som gjør en fortelling spennende og dramatisk. Hun involverer elevene og setter av god tid til spørsmål. Målet er at alle går fra timen med et smil om munnen, på ivrig jakt etter gode historier.


Om utøver: 

A. Audhild Solberg har skrevet den populære bokserien Superbitchene (2014–2017) samt spenningsbøkene Den svartkledde jenta (2019) og Harpa (2019). For Harpa mottok Audhild både Bokslukerprisen 2021 og ARKs barnebokpris 2019, og hun er en etterspurt forfatter på mellomtrinnet. Hun bor i Oslo.

Linker: 

https://bokslukerprisen.no/harpa-vant-bokslukerprisen- 2021/

https://www.norlijunior.no/?artikkel=5133-har-du-hort-om-harpa

Youtube

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet