• Foto: Helle Navratil, Kjell Inge Kamsvåg, Mira Wickman

8. – Vg3. trinn

Songs for Humanity
Verksted i låtskriving - 1 dag per skole, 2 verksted per dag, 1 klasse av gangen. Planlegg påmeldingen.

Songs for humanity er et workshop i låtskriving, der elevene skal lære hvordan man skaper en sang og skriver en tekst basert på temaer de synes er viktig i verden.

Elevene får delta i en skapende prosess og får sin egen sang som sluttprodukt. De blir introdusert for moderne måter å lage musikk på, samtidig som de får reflektere over mangfoldet og hva et inkluderende samfunn betyr.

Dette gjør vi ved å:

1. Gi elevene konkrete og enkle verktøy for låtskriving slik at de opplever mestring gjennom egen kreativitet.

2. Bruke egne samples og beats som er inspirerende å skrive til.

3. Veilede elevene i å skrive tekster om temaer de brenner for i samfunnet. Elevene vil under workshopen lære seg å analysere egne favorittsanger, skape egne tekster og melodier og enkle harmonier, og velge blant for-innspilte beats for å skape en komplett sang. Deretter vil de gjøre en enkel framføring av låta.

Om utøverne

Julie Enger Børresen: Låtskriver, musiker og musikkprodusent. Julie har med sitt artistprosjekt LULI spilt mye i Norge og USA og hatt flere låter listet på NRK P3 og P13. I 2019 vant hun “Etter Oss” sin klimalåt-konkurranse med låta “Under Vann”. Hun har 10 års erfaring fra Frk. Fryd (Sony) og har deltatt og organisert en rekke låtskrivercamper, nasjonalt og internasjonalt.

Lotta Karlsson: Låtskriver, musiker og musikkprodusent. Hun har skapt feministiske forestillinger og konserter i ulike musikksjangere og engasjert seg innom humanitære prosjekt som sprer musikk til flyktninger. Hun veier opp viktige temaer ved å spille dansbare rytmer og fengende melodier med ulike band.