• Foto: Marte Garmann

Scenekunst

Som dere vil (Grunnskolen)
Valgfri produksjon - Teaterforestilling på Nationaltheatret

Påmeldingen er avsluttet, tildelt før sommeren.

Shakespeares lekne og romantiske komedie har alt – og enda litt til. Elevene får oppleve en leken, eventyrlig, romantisk, musikalsk og underholdene forestilling om kjærlighet og identitet med sterk ungdomsappell.

Det er duket for et overflødighetshorn av en forestilling, når regissør Sigrid Strøm Reibo iscenesetter William Shakespeares storslåtte publikumsfrieri – sammen med 18 av Nationaltheatrets skuespillere.

Komedien er fylt til randen av rojale forviklinger og romantiske intriger, utilslørt kåtskap, sang og musikk. Som guden Hymen, ekteskapets seremonimester, finner vi vokalist Bertine Zetlitz, som sammen med bandet leder oss gjennom historien.

I sentrum for leken står vi, menneskene, med spørsmålet om hva som er vårt egentlige jeg. Finnes det egenskaper i oss som vi ikke vet om før vi kaster oss utpå livets scene og leker oss med personligheten vår? Må vi iblant ikle oss andre roller for å utvide handlingsrommet vårt?

Tematisk er Som dere vil svært relevant for elevene og kan benyttes flere undervisningsforløp. Stykket reflekterer dagens samtaler om identitet og individualitet og holdninger til seksualitet og kjønnsroller.

Men kanskje viktigst er at elevene samles rundt en felles opplevelse, gjør noe hyggelig sammen og at forestillingen vil ha stor underholdningsverdi.

Velkommen til lek i Nationaltheatret!

Forestillingen har fått strålende anmeldelser:

Dagbladet, terningkast 5: «Et overdådig publikumsfrieri med et vell av vrier og vendinger»

VG, terningkast 5: «En ekstravagant lek med ord, lys, farger og musikk»

Aftenposten: «Hemningsløs publikumsflørting»

Med: Finn Schau, Øystein Røger, Mads Ousdal, Fridtjov Såheim, Erland Bakker, Mattis Herman Nyquist, Hermann Sabado, Herbert Nordrum / Jonas Strand Gravli, Per Christian Ellefsen, Sigmund Sæverud, Olav Waastad, Ågot Sendstad, Jonas Strand Gravli / Nils Golberg Mulvik, Selome Emnetu, Kjersti Tveterås, Mariann Hole / Stine Mari Fyrileiv / Mari Strand Ferstad, Eindride Eidsvold / Øystein Martinsen og Bertine Zetlitz. Regissør: Sigrid Strøm Reibo.
Nationaltheatret

Før og etter