• Foto: Lars Andreassen

Scenekunst

Det Historiske Slaget om Skolegaarden
Fast produksjon - scenekunst

Det Historiske Slaget om Skolegaarden er en interaktiv og spektakulær forestilling som utspiller seg i skolegården.

NB! Denne forestillingen er spesielt utviklet med tanke på smittevern. Forestillingen tilpasses hver enkelt skoles utfordringer knyttet til smittevern, med befaring på skolen og dialog med kulturkontakt i forkant av forestillingen.

Undersått Ballè Fransè og Lakei Burrito ankommer skolegården og annonserer at det har kommet en ny konge til byen – Kong Durian den Grimme. Hvis barna hyller han til sin nye konge, skal han oppgradere skolegården med alt de måtte ønske. Han har allerede vært på naboskolen og installert badebassenger og trampoliner. Det viser seg kjapt at kongen har en bakenforliggende ond plan. Egentlig vil han rive ned hele skolen og bygge et gedigent palass bare til seg selv. (Dette må ikke lærerne røpe for barna før forestilling).

Heldigvis dukker Frigg opp, en jente på sparkesykkel, som utfordrer den slemme kongen til duell. Dersom hun vinner må Kongen la skolen være i fred og han må aldri komme tilbake. Dersom Kongen vinner, får han det som han vil.

“Det Historiske Slaget om Skolegaarden” er fullspekket av humor, interaktivitet, ekstravagante kostymer og fargerike karakterer. Barna er med på å løse situasjonen. Hvem som går av med seieren, gjenstår å se. Men vi får håpe at Kongens onde plan ikke blir iverksatt…

Kong Durian den Grimme: Andreas Humlekjær

Ballé Fransé: Jonas Sandvik/Thomas Gallagher

Frigg: Guro Karijord

Lakei Burrito: Vilde Johannessen

Teknikk: Svein Sandvold

Om kompaniet
Feil Teater er en friteatergruppe som siden 2015 har produsert en rekke forestillinger for både voksne og barn og unge. De siste årene har kompaniet turnert over så godt som hele landet, blant annet i regi av Den kulturelle skolesekken. Kompaniet har vunnet Teaterungdoms pris for årets forestilling med produksjonen “Jorda rundt på 80 dager”, som ble spilt på SALT og under Showbox-festivalen i 2019. Tidligere har Feil Teater hatt samarbeidsprosjekter med blant annet Teater Innlandet, Røde Kors og regissør Kjell Moberg fra teaterkompaniet NIE. Forestillingen “Særdeles attraktiv 3-roms til salgs” høstet gode kritikker høsten 2019 og skal spilles på festivaler i 2021, blant annet Vinterlysfestivalen.

Feil Teater i samarbeid med DKS Oslo

Før og etter
Publikumsplassering: ute i skolegården.
Kompaniet kan komme til skolen noen dager før for å se på skolegården og planlegge publikumsplassering m.m. Kontaktperson for utøverne kan svare på praktiske spørsmål knyttet til smittevern.
Skuespillerne trenger et rom å skifte i, helst i nærheten av skolegården.