• Foto: Dag Jensen

Scenekunst

Scene! Art
Valgfri produksjon - teaterforestilling på Sentralen

Ideen om å konstruere en teaterforestilling foran øynene på publikum er en pedagogisk genistrek. Det profesjonelle uttrykket gjør at innblikket i den kunstneriske prosessen med å lage teater ikke bare blir en artig idé, men også kunstnerisk interessant. “ Utdrag fra pressen Periskop Ole Hval

Sara Bonnard skal endelig få oppfylt drømmen … å sette opp sin egen forestilling på en teaterscene. Hun finner lykken på internett, og bestiller det komplett pakke ” lag din egen forestilling på 45 minutter”. Settet inneholder en flatpakket scenografi, rekvisitter, kostyme og CD med instruksjoner.

Her leker Guandaline Sagliocco med hvordan skuespillerkunsten leder publikum inn og ut av illusjonen og generøst deler de magiske øyeblikkene som oppstår- med hjelp av et minimum av scenografi. En forestilling som viser noe av prosessen bak det å lage en forestilling.

Forestillingen spilles på Sentralen i Gymsalen.

Guandaline Sagliocco skuespiller, Hans Petter Henriksen lystekniker, Rune Skaren lydtekniker.

Ensemblet har produsert en rekke meget oppskattede produksjoner innenfor Den Kulturelle Skolesekken i Norge siden 2003; Nattens Hemmeligheter, Salome ( ASSITEJ sin pris i 2000), Den Lykkelige Prinsen, Voff ! Art (Momix pris og nominasjon i Gullsekken 2009) Tone ! Art og Scene !Art , den siste i trilogi av ensemble arbeid med kunsten som fenomen. Flere av produksjonene har spilt i Europa og da fremst Frankrike, men også i Canada, Taiwan og USA. Voff ! Art ,Tone ! Art og Scene ! Art er blitt satt opp på Louvre museum i Paris og turnerer både i Norge og Frankrike.

De siste 15 årene har Sagliocco Ensemble befestet sin posisjon som scenekunstleverandør for barn og unge, med sine poetiske, absurde og lekne forestillinger. Skuespiller og kunstnerisk ansvarlig Guandaline Sagliocco har gitt SE en gjenkjennbar signatur; en ekspressiv skuespillerstil som kjennetegnes av fysisk presisjon og humor.

Siden premieren i desember 2014 har Scene ! Art spilt over 200 ganger I Norge, Frankrike og Canada.

Alle medvirkende
Guandaline Sagliocco (Skuespiller, konsept)
Anne-Sophie Erichsen (Regi)
Nadina Esteve (Komponist, lyd, musikk)