• Foto: Andreas Ulvo

• Kontakt utøver

torstein@jazzprovider.com

Ritmos Brasileiros – en karnevalskonsert

Brasil er rytmenes land, med et utall av trommer og perkusjonsinstrumenter. Brasil er også det landet i verden med de største karnevalene, der vanlige folk kler seg opp, går ut i gatene, synger og danser.

Karnevalet i Rio de Janeiro – musikken, dansen og kostymene – er utgangspunktet for konserten Ritmos Brasileiros, brasilianske rytmer, der to tradisjonsmusikere fra Brasil og to jazzmusikere fra Norge møtes til rytmisk dyst. Perkusjons-guru Celio de Carvalho fra Rio de Janeiro, og trombone-ess Kristoffer Kompen, har i flere år reist rundt i Norge med den populære Rikskonsertforestillingen Fra Buenos Aires til Rio, som bl.a. tok for seg sambamusikken og tradisjonen rundt den. Trommeslager Torstein Ellingsen var produsent for forestillingen, og har også tilrettelagt flere andre skolekonserter med brasiliansk musikk. Foran på scenen står Vera Americo fra Grupo Zanza, et fyrverkeri av en sangerinne fra Brasils hovedstad, Brasilia.

Alle elevene og lærerne oppfordres til å kle seg ut på konserten! Det er karneval!

Konsertopplevelsen blir styrket ved at én gruppe på maks 10 elever har lynkurs i trommespill med Celio og Torstein, der utøverne medbringer instrumenter til alle, og én gruppe på 10 elever, har lynkurs i sambadans og bevegelse med Kristoffer og Vera. Elevene møter utøverne på spillestedet 20 minutter før konsertstart.

Vera Americo (Brasil) – vokal, perkusjon
Celie de Carvalho (Brasil) – perkusjon, berimbau, vokal