Rhythm And Poetry
Påmelding fra 5. januar kl 14.30.
Valgfri produksjon - Slampoesi og musikkverksted

5 t 10 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Heldags verksted i slampoesi hvor elevene får framføre egne tekster i samspill med noen av de beste utøverne innen slam og hiphop.

Gjennom et skrivekurs i slampoesi med live musikk får elevene et unikt innblikk i å skape en rap-tekst fra bunnen av og teste den ut sammen med profesjonelle utøvere. Dagen starter med oppvarmingsøvelser der elevene blir kjent med utøverne, før verkstedet fortsetter med kreative skriveøvelser forkledd som konkurranser mellom grupper. Når elevene er introdusert for et utvalg litterære virkemidler og har fått prøvd ut disse, går verkstedet over til at elevene jobber med egne tekster under veiledning. I siste del av verkstedet får elevene mulighet til å framføre tekstene sine sammen med musikerne og vil få opplevelsen av å opptre for et publikum med stødige medspillere i ryggen. Målet for dagen er å skape et miljø der det er trygt å satse og at så mange som mulig skal tørre å stå foran resten av elevene med egenprodusert tekst – og at elevene skal få oppleve hvor gøy det kan være å skrive poesi.

Verkstedet har behov for et rom som er stort nok til et lite PA og trommesett og hvor det går an å lage litt lyd. I tillegg er det ønskelig med en flip-over og tusj, og at elevene har skrivesaker (ev pc eller nettbrett) tilgjengelig. Utøverne har med alt de trenger av instrumenter og PA.

Om utøverne

Taro Vestøl Cooper – skuespiller, instruktør og slampoet

Beatur – beatbox og live loops

Nick Hatch – trommer, perkusjon, synth

Taro er tidligere både norsk og skandinavisk mester i slampoesi og har lang erfaring med å holde kurs og verksteder i slampoesi. Beatur er en av de mest erfarne og brukte beatboxere i Norge og har opptrådt med et stort spenn av artister innen flere sjangre, blant andre Bugge Wesseltoft og Kingwings Crew. Han har også ledet verksteder i beatboxing for unge over store deler av Norge. Nick har 20 års erfaring som freelance trommeslager både som session musiker i studio og live, og har spilt med blant andre Admiral P, Noora Noor og Samsaya i tillegg til en rekke andre artister.

Musikk, norsk