• Foto: Joakim Andreassen

Scenekunst

Reven og ulven
Fast produksjon. En audiovisuell forestilling om kroppsideal

Kloden pilot

1 t 10 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

• Kontakt utøver

Line Starheimsæter
    E-post: l.starheimsaeter@gmail.com
    Tlf.: 97624742

Reven og Ulven er en audiovisuell ungdomsforestilling som undersøker hvordan mennesker blir til dyr i forsøket på å oppnå kroppsideal som kulturen har skapt.

Det var en gang en radmager rev og en umettelig ulv. Reven og Ulven bor i skogen. Begge to har skarpe tenner og sterke bein. Tenner som løper i vann for biff, loin, steak, pølse og bein som de jager. De har forsøkt livet blant menneskene, men gikk seg vill i alle fristelsene og endte opp i denne tykke og mørke skogen, hvor vi møter dem. Skogen gurgler og synger i knokler og vann, ropene fra den minner oss om hvor vi kommer fra og hva som venter. Og om hvor sultne vi egentlig er.

Reven og ulven er en audiovisuell forestillingen om vennskap, konkurranse og spising, inspirert av Grimms eventyr. Forestillingen har likestilt dramaturgi: En tradisjonell oppbygging der teksten gjennomgående bærer meningen. Lyd, rom og lukt er like viktige fortellende elementer. Forbered gjerne elevene på å ta alle sansene i bruk når de ser forestillingen. Viktigere enn å «forstå hva forestillingen egentlig handler om», er elevens individuelle kunstopplevelse. Forestillingen kan sette i gang en samtale om hvordan vi møter kunst, og ikke minst: Øve elevene i å sette ord på personlige assosiasjoner og inntrykk.

Sted: på Kloden i Kabelgata, overfor Kuben vgs.

Kunstnere
Nelly Winterhalder: manus
Hildur Kristinsdottir: regi
Thale Kvam Olsen: scenografi & kostyme
Magnus Børmark: musikk og lyddesign
Anders Borchgrevink: musikk og lyddesign, – teknikk, utøver
Oscar Udbye: lysdesign og -teknikk, utøver
Ellen Andreassen: utøver
Line Starheimsæter: utøver/produsent

Forestillingen er co-produsert av Tou Scene og utviklet i samarbeid med Seanse og Dramatikkens hus. Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Fritt ord, Fond for frilansere og Spenn.

Om kunstnerne
Anders Borchgrevink
har en rekke scenekunstproduksjoner bak seg både som skuespiller, dramatiker, regissør, musiker og komponist. Han har bl.a. lagd lyd-design til Akershus teater sin forestilling «Grisens sannhet» (2009), komponert musikk til sin egenproduserte «Onsums epler» (2012), og skrev melodier til «Karius og Baktus» i Frognerparken (2017). I «Reven og Ulven» har han sammen med komponist Magnus Børmark vært med på å skape lyd-designet, i tillegg til å være både utøvende musiker/aktør og lyd-teknisk ansvarlig for forestillingen.

Oscar Udbye arbeider som lysdesigner og turnerende tekniker, og har blant annet gjort prosjekter for Jo Strømgren Kompani, Lisa Lie/PONR, Klassikere for Kids, Det Stille Teatret og Brageteatret. Han har bakgrunn fra TV- og filmproduksjon, har jobbet periodevis med NRK og produsert og regissert egne kortfilmer. I Reven og Ulven utforsker Udbye samspillet mellom lys og video, i tillegg til å være tekniker og utøver.

Line Starheimsæter er skuespiller og scenekunstner. Hun har blant annet arbeidet ved Teatret Vårt, Teater Ibsen og Rogaland Teater i tillegg til scenekunstgrupper som Konstellasjonen. Hun er medlem av Klokkeklovnene og scenekunstfelleskapet Sorialab. Sammen med Ellen Andreassen er hun initiativtager til og utøver i Reven og Ulven.

Ellen Andreassen er utdannet skuespiller fra Teaterproduksjon og skuespillerfag på HiNT/Nord Universitet (2008-2011) Hun har medvirket i forestillinger ved Rogaland Teater, Haugesund Teater, Teatret Vårt, Riksteateret, Hålogaland Teater, Nationaltheatret og Brageteateret. Hun har også jobbet i produksjoner i det frie feltet. Sammen med Line Starheimsæter er Ellen initiativtaker og utøver i forestillingen Reven og Ulven.

Norsk, drama, samfunsfag, KRLE