• Foto: Monica Svendsen

Plass nok?
SLAM!poesiforestilling

Arena: Alminnelig sceneoppsett

Hva skal til for at vi skal føle at vi har plass nok i verden? Hva skjer hvis andre mennesker forsyner seg av våre tilmålte kvadratmeter? Blir det egentlig mindre plass av at vi deler den?

Plass nok? er en SLAM!poesiforestilling som tar for seg problemstillinger knyttet til tilhørighet og grensesetting på både individ- og samfunnsnivå. Gjennom det som kan se ut som et ordinært poesislag der publikum er dommere og poetene konkurrerer mot hverandre, veves historier om utenforskap, overgrep og flukt sammen til et bilde av samtiden vår.

Norske SLAM!poeter fører røttene sine tilbake til vikingenes skalder, og de senere årene har norsk SLAM! Fått velfortjent anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. På flere veletablerte scener får et stort og entusiastisk publikum jevnlig oppleve slagkraftig, medrivende poesi av svært høy kvalitet. Det er denne opplevelsen og den unike stemningen som skapes i salen på en SLAM! vi tar med oss ut i skolene.

Samtidig er SLAM!poesi poesi med mening. Poetene går på scenen fordi de faktisk har noe de vil formidle. I Plass Nok? er konkurransen mellom de to poetene i virkeligheten et samarbeid for å dele felles erfaringer og refleksjoner med publikum. Vi håper ungdommene vil sitte igjen med en visshet om at de ikke er alene i verden, det er plass til dem og de bidrar selv med å skape trygge rom for andre.

Utøvere
Guro Sibeko
er forfatter av skjønnlitteratur og sakprosa for både barn og voksne. Hun er en av Norges mest erfarne SLAM!poeter og sitter i styret for utøversammenslutningen SLAM!kollektivet. Hun har turnert DKS for hele skoleløpet over hele landet med kurs i SLAM!poesi og produksjoner der SLAM!poesi står sentralt – sist med SLAM!poesiforestillingen Framtid på Flukt forrige og inneværende (og også neste) skoleår. Hun organiserer SLAM!poesi konkurranser og oppvisninger og har selv deltatt i utallige slike, også på oppdrag fra Amnesty, FN-sambandet og Røde Kors. Hun er utdannet lektor i nordisk og har lang undervisningserfaring.
Sofie Frost er utdannet skuespiller på masternivå fra East 15 Acting School i London. Hun har i sin korte slampoesi karriere utmerket seg innen feltet og er regjerende Norgesmester og Nordisk mester i slampoesi, samt en tredje plass i EM. I fjor kom hun også til finalen i Norske Talenter med diktene sine. Sofie har ved flere anledninger gått viralt med slampoesivideoene sine. Diktet hennes «jeg tar et valg» ble filmet av NRK og ble sett av over 1 million nordmenn de første 48 timene det lå ut. Hun tok Norge med storm igjen med et dikt hun skrev for Kreftforeningen som nådde over 300 000 seere de første timene. Sofie har også holdt flere slampoesi kurs for ungdommer rundt om i Norge.