Musikk
5. – 7. trinn

Oslos hus
Fast produksjon - skolekonsert

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 160 elever

 • Hvor lenge

  40 min
  Opprigg: 45 min
  Nedrigg: 30 min

 • Annen informasjon

  Ønsker 2 elever som bærehjelp
  Fint om det er mulig å blende lokalet

Alle bygg har en historie, og flere har til og med fått skrevet sanger til seg. Her i Oslo har vi mange historier og låter om hus, gater og steder, og om mennesker som har levd i byen vår. Noen av disse fortellingene og visene får dere høre i forestillingen Oslos hus.

Folk skaper bygninger, men bygningene påvirker også menneskene som bor i byen. Derfor har det alltid skapt mye engasjement når byens politikere har bestemt at man skal sanere deler av byen for å bygge høyhus, eller når en kunstner får sprenge vekk et fjell for å anlegge en park full av egne kunstverk. Finnes det en sannhet om hva som er pent og hva som er stygt? Er det bare bra eller trist når gamle hus rives for å bygge nye? Og hvordan opplever du at husene i byen din påvirker deg?

Konsertforestillingen Oslos hus er ment å skape bevissthet og refleksjon rundt arkitektur, politikk, byliv og estetikk på underholdende vis. Rammen er en vanlig konsert med gode fremføringer av viser og fortellinger fra 1850 og frem til i dag.


Medvirkende
Sverre Thorstensen – vokal, gitar og orgelbass
Åsmund Reistad – gitar og vokal
Birger Mistereggen – trommer og vokal
Liv Gulbrandsen – fortellinger og vokal

Produsert av Sverre Thorstensen, tilrettelagt for DKS med støtte fra DKS Oslo

Sverre Thorstensen – “KongSverre”
Musiker, sanger og artist. Har gitt ut flere album under navnet “KongSverre”, men har også gjort en rekke konserter for seniorer med egne låter og andres viser fra folketoner og frem til i dag. Erfaring med ungdomsarbeid som musikklærer i Osloskolen og som arrangør av Svarverock – sommerkurs i samspill og friluftsliv for ungdom.

Åsmund Reistad
Gitarist, mandolaspiller og visesanger. Beskjeftiger seg mest med folkemusikk og er involvert i en rekke prosjekter, bl.a et prosjekt som får frem folketoner fra Romerike.

Birger Mistereggen
Perkusjonist, munnharpespeller og historieforteller. Har spilt med en rekke norske band og artister, Øystein Sunde, Vamp, Triop Medival mm.

Liv Gulbrandsen
Forteller og forfatter med begge beina solid planta i Oslo. Stor suksess med gjenfortellinger av kjente litterære verk, bl.a Knausgårds “Min Kamp”, Edda og “Fifty shades of grey”. Hun krydrer forestillinga med personlige anekdoter som knyttes til steder og bygninger i Oslo.


Fotografiene er publisert med tillatelse fra eier etter CC BY-SA 4.0

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Musikk, norsk, samfunnsfag