Film
Vg1. – Vg3. trinn

Oslo forteller – Elevenes valg
Et annerledes blikk på Oslo - film og musikkvideo

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 60 elever

 • Hvor lenge

  45 min
  Opprigg: 5 min
  Nedrigg: 5 min

 • Annen informasjon

  Trenger blending, projektor og lyd (HDMI fra laptop)

Oslo forteller er et annerledes blikk på hovedstaden som inviterer til refleksjoner rundt byen.

I den 9 minutter lange kortfilmen hører vi Osloborgere fortelle om sitt forhold til byen, kombinert med animerte Oslo-bygninger som snakker “på vegne av” innbyggerne. Det tegnes et sjarmerende portrett av Oslos bydeler, originalt skildret gjennom byens arkitektur.  I tillegg vises musikkvideoene Time is of the essence av Cold Mailman (hvor Groruddalens drabantbyblokker våkner og lyser i takt med musikken) og Oslo Forteller av No. 4 (laget som musikalsk supplement til kortfilmen).

Under den sjarmerende overflaten ligger det en historie om en hovedstad med høy selvtillit og lav selvfølelse, en liten storby og en stor småby, fordomsfull og tolerant, samlet i en form for tidløs byidentitet. Filmene har en leken form og lett tilgjengelige fortellerteknikk.

Filmskaperene vil fortelle kort om prosessen med å lage filmene, samt lede en samtale med elevene hvor de kan supplere filmene med sine egne synspunkter og refleksjoner.


Medvirkende

Filmskaper og regissør André Chocron har laget en rekke prisbelønnede musikkvidoer siden 2011. André har selv vokst opp i Oslo og er evig opptatt av å studere byen gjennom filmene sine. Han har tidligere turnert med DKS i Akershus i flere omganger med en produksjon om musikkvideo.


Aktuelle nettadresser

www.andrechocron.com

Oslo forteller (kortfilm 9 min): https://vimeo.com/287727259/4a5814862e

Time is of the essence (musikkvideo 4 min): https://vimeo.com/24306741

Oslo forteller (musikkvideo 3 min): https://vimeo.com/260748954


Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet