Kunstarter i samspill

Ord på vandring
Valgfri produksjon - Musikalsk fortellerforestilling

Rom
    Samlingssal/gymsal med god plass til scene med 3,2 m bredde, 2,6 m høyde, 4 m dybde.

Plassering
    I hestesko, matter/gulv, benker og 1 til 2 rader stoler ved behov.

Bli med på Ord på vandring, en musikalsk fortellerforestilling med indisk folkemusikk og improvisasjon.

På en morsom og overraskende måte forteller Marianne Sundal og Jai Shankar hvordan eventyrene endrer seg på reise. Elevene opplever hvordan ett og samme eventyr beholder sin kjerne, men ikler seg lokale navn, beskrivelser og versjoner alt ettersom hvor det befinner seg i verden.

Askepott er det navnet vi kanskje kjenner best, men i denne forestillingen har hun mange navn, Kari Trestakk fra Norge, Kedara fra India, Radope fra Egypt eller Perisade fra Iran. I Tyskland heter hun Askepott og får hjelp av en due og i Russland heter hun Vasilissa og får hjelp av en magisk blå dukke.
Dette er bakteppet for forestillingen Ord på vandring.

Tabla er Jai Shankars hovedinstrument, i tillegg bruker han flere andre instrumenter for å fortelle og forsterke historiene.

Marianne Sundal
er en rutinert forteller med lang og variert erfaring. Hun har turnert med Den kulturelle skolesekken i hele Norge siden 2003. De siste årene har hun vært utøver ved flere konserter i Rikskonsertene, formidler bøker for Litteraturhuset i Oslo og har vært utøver og kursholder i prosjekter sammen med andre fortellere og musikere. Hun er med i fortellergruppa Fabelakt.

Jai Shankar er en indisk-norsk perkusjonist og kjent Tablamusiker. Han har turnert med forskjellige konserter i Rikskonsertene.
I 1997 vant han NRKs Talentiaden og ble tildelt TONOs jubileumspris i 2003.
Han har spilt med jazzmusikere som Bendik Hofseth, Jon Balke, Ingebrigt Håker Flaten, Stian Carstensen og Espen Rud. Videre, med Ensemble 96 og folkemusikere som Javid Afsari Rad, Pouyan Abdoli (Iran), Knut Buen, Hari Prasad, Hege Rimestad og Tone Hulbækmo.

Kultur Akershus ved Bjørn Kristiansen og Skedsmo kommune ved Kirsten Arnesen

Før og etter