• Foto: Oslo-Filharmonien

Opprigg:
    Nedrigg:

Oppmøte ved hovedinngangen til Konserthuset

Hvordan er det å spille i Norges største orkester? Og hva betyr musikk for deg? Under et besøk i Konserthuset får elevene høre orkesteret øve, innsikt i orkesterlivet og reflektere rundt musikkens rolle i livet og i samfunnet.

Oslo-Filharmonien har nå blitt over 100 år og et verdensledende orkester. De spiller konserter i inn- og utland, har vunnet en rekke priser og har mange plateinnspillinger bak seg. Hvordan er det å ha sin arbeidsplass her, hva består en musikers arbeidsdag av, og hvor mye øvde de som barn?
Vi legger vekt på dialog og refleksjon i våre omvisninger. Hvilket forhold elevene har til musikk, hva de har på spillelistene sine og forholdet mellom musikk og følelser, er sentrale samtaleemner. Kanskje de hører mer orkestermusikk enn de tror?
Elevene kan også få prøve seg som dirigenter for klassen sin. Klarer de å lede, og å la seg lede?
Passer for elever på alle trinn!

Etter besøket får lærer tilsendt oppgaver, quiz og utforskeroppdrag som kan brukes i videre undervisning.

Se også på skoleoppgavene for elever fra 1.-10. trinn på våre nettsider: https://ofo.no/no/barn-og-unge/skoleoppgaver-klassisk-musikk

Velkommen til oss!

Oppmøte ved hovedinngangen til Konserthuset

Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en nesten 100 år lang historie. De spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre arenaer i byen. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter, og drar også på turneer i inn- og utland. Klaus Mäkelä er sjefdirigent.

Musikk, samfunnsfag,