• Foto: Arabiske filmdager

Vg1. – Vg3. trinn

Omar
Film på kino - En Romeo og Julie-fortelling fra Vestbredden - Klasser fra samme trinn på samme visning. koordiner påmeldingen på skolen - Påmelding 5. okt

Saga kino

2 t
    Opprigg:
    Nedrigg:

Buss – DKS betaler for buss og tar kontakt etter påmelding

Koordiner påmeldingen!

• Kontakt utøver

DKS

Ingebjør Westgaard
    ingebjor.westgaard@ude.oslo.kommune.no
    960 91 831

Omar er en intens thriller om vold, vennskap og okkupasjon på Vestbredden. Den er en Romeo og Julie-fortelling, et psykologisk drama om en ung manns kamp for et verdig liv, og et intimt coming of age-drama hvor tre venners liv blir endret for alltid.

Hovedpersonen Omar er frustrert over den daglige ydmykelsen fra israelske myndigheter, og i affekt dreper han og vennene, Tareq og Amjad, en israelsk soldat. Omar blir avslørt, arrestert og får valget mellom å slippe ut hvis han angir vennene sine eller bli torturert og fengslet på ubestemt tid. Det som følger er en spenningsdrevet thriller der Omar stilles overfor umulige valg, som hvorvidt man kan svike vennene sine for å overleve og om man kan gi opp den politiske kampen for å redde kjærligheten.

Arabiske filmdager og DKS inviterer til  denne filmen og den blir introdusert og satt i tematisk kontekst av Gjermund Granlund. Etter filmen blir det en samtale med ham.

Medvirkende

Gjermund Granlund er en av initiativtakerne til Arabiske filmdager, og var sammen med Kristian Takvam Kindt programsjef for de åtte første utgavene av Arabiske filmdager fra oppstarten i 2011 til 2018. Gjermund har en bachelor i Midtøstenstudier med arabisk fordypning, og en master i sosiologi der han skrev om vold mot palestinske kvinner i Jordan. Gjermund har bodd i Syria og Palestina i lengre perioder i forbindelse med studier og jobb, og har de seneste årene arbeidet som koordinator på NOREF: Norsk Senter for Konfliktløsning.

Film på kino – smittevern

Buss – DKS betaler skyss med buss for skoler som har behov  for det. En buss per kohort.

I salen – En skole per visning. Kun klasser fra samme trinn per visning, kohorter sitter med 2 meter mellom seg.

Om filmen

Regissør: Hany Abu Assad
Språk: Arabisk
Geografisk område: Palestina