DKS Oslo
Login
  • Hjem
  • Nyheter
  • Program 2020-21
  • DKS på nett
  • Skole
  • Utøver
  • Elev
  • Om oss
  • Logg inn
  • Search

Om DKS Oslo

> Det nasjonale mandatet
> Kulturtanken
> Organisering i Oslo
> Oslo-modellen
> Kontakt oss

Det nasjonale mandatet

DKS er en del av skolens oppdrag, foregår i skoletida og skal, slik det står formulert i Stortingsmelding 8*:

  • medverke til at elevar i skulen får eit profesjonelt kunst- og kulturtilbod
  • leggje til rette for at elevar i skulen lettare skal få tilgang til, gjere seg kjende med og utvikle forståing for kunst- og kulturuttrykk av alle slag
  • medverke til å utvikle ei heilskapleg innlemming av kunstnarlege og kulturelle uttrykk i realiseringa av skulen sine læringsmål

*Stortingsmelding nr. 8 (2007-2008): Kulturell skulesekk for framtida

Kulturtanken, nasjonal etat for Den kulturelle skolesekken

Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge har det nasjonale ansvaret for Den kulturelle skolesekken, og forvalter statlige midler til ordningen.

Slik skriver Kulturtanken i tildelingsbrevet: Den kulturelle skolesekken skal sikre et profesjonelt kunst – og kulturtilbud i skolen for barn og unge i hele landet, innenfor alle uttrykkene: film , kulturarv, litteratur , musikk , scenekunst og visuell kunst. Kulturtanken skal være en nasjonal koordinerende instans for utvikling av kvalitet og samarbeid i ordningen, og skal bidra til at tilbudene samspiller med skolens læreplaner, og til å utvikle felles forståelse og engasjement mellom kunst – , kultur – og skolesektor.

Kulturtanken fordeler spillemidlene til alle tilskuddsmottakere. Midlene skal brukes i tråd med mål og prinsipper for ordningen som vedtatt i St.meld. nr . 38 ( 2002 –- 200 3) Den kulturelle skulesekken og St.meld. nr . 8 (2007 – 2008) Kulturell skulesekk for framtida.

Organisering i Oslo

Ansvaret for Den kulturelle skolesekken i Oslo (DKS Oslo) er lagt til byråden for oppvekst og kunnskap. DKS Oslo har en styringsgruppe som fungerer som et rådgivende organ, og består av representanter fra Kulturetaten i Oslo, Byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap, Byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet og Utdanningsetaten. Utdanningsetaten i Oslo (UDE) har det operative ansvaret.

Faggruppen for DKS Oslo i UDE er tilknyttet avdeling for pedagogisk kompetanseutvikling. Faggruppen innhenter kunst- og kulturproduksjoner til programmet, organiserer og håndterer all logistikk knyttet til tildeling av produksjoner til skolene, og organiserer og sikrer kvalitet og profesjonalitet i ordningen.

På skolene er det skoleleders ansvar å legge til rette for at alle elevene får delta. Skoleleder oppnevner én eller flere kulturkontakter som organiserer og informerer om DKS på sin skole, og som er det primære bindeleddet mellom DKS Oslo og skolen. Hver lærer har ansvar for å tilrettelegge for at elevene får best mulig opplevelse utbytte i møte med kulturproduksjonene.

Oslo – modellen

Program tilrettelagt av DKS Oslo

Faste produksjoner grunnskolen – den kulturelle grunnmuren
Faste produksjoner sikrer alle elever en kulturell grunnmur, uavhengig av skolens geografiske beliggenhet, lærernes preferanser eller annet. Elevene møter i løpet av de første ti årene på skolen alle kulturuttrykk, både på skolen og på byens kulturinstitusjoner.

Valgfrie produksjoner grunn- og videregående skole – forankring og relevans
Alle elever kan delta på valgfrie produksjoner, som klassene meldes på til. Her er det læreren som velger i en meny av produksjoner, og slik får læreren innflytelse på  elevenes kulturprogram og kan bidra til å sikre møter med høy relevans. Læreren står selvsagt fritt til involvere elevene i valg av produksjoner.

Verksteder for grunnskolen – fordypning
Programmet tilbyr noen verksteder over en eller flere dager som lærer søker om å få til klassen sin. Verkstedene gir anledning til å gå mer i dybden og jobbe med estetiske læringsprosesser sammen med profesjonelle aktører.

Skolens eget DKS

Bonusproduksjoner – medbestemmelse 
Skolens lærere, og eventuelt elever i samarbeid med lærer, kan selv finne frem til en kulturopplevelse og søke om midler til å dekke gjennomføringskostnadene.

SKUP – elevaktiv læring og utviklingsprosjekt for skolen
SKUP er kulturutviklingsprosjekter knyttet til skolens faglige og/eller sosiale arbeid og  benytter kunst og kultur som metode.

Kontakt oss

Felles kontaktinfo
Besøksadresse: Grensesvingen 6, Helsfyr
Postadresse: PB 6127 Etterstad, 0602 Oslo
Forværelset: 23 05 10 05
dks@ude.oslo.kommune.no

Kristin Falck
Seksjonssjef

415 78 767
E-post

iw_100px

Ingebjør Westgaard
Fagkonsulent og produsent
– Musikk og film

 960 91 831
 E-post

 

Thomas Oxem
Fagkonsulent og produsent
– Musikk og litteratur
– Skolekonserter

951 58 962
E-post

 

Inger-Johanne Molven
Fagkonsulent og produsent
– Litteratur, visuell kunst og scenekunst
– SKUP og bonusproduksjoner

959 47 864
E-post

 

Anders Gaarder Karterudseter
Fagkonsulent og produsent
– Scenekunst

960 91 803
 E-post

 

Nina Buflaten Ursin
Fagkonsulent og produsent
– Kulturarv og visuell kunst
(Permisjon fra mai 2021 – januar 2022)

960 91 835
E-post

 

Brita Meland
Fagkonsulent og kontaktperson for kulturkontaktene

959 17 766
E-post

Ingvill Halsnes Århus
Fagkonsulent og kontaktperson for kulturarv
Vikarierer for Nina Buflaten Ursin til januar 2022

Kontaktinfo kommer

Ansvarlig redaktør

Kristin Falck

Webredaktør

Ingebjør Westgaard

Telefon forværelse
982 08 896/ 23 05 10 05
dks@ude.oslo.kommune.no
Kontakt oss
DKS ansatte
Scroll to top