• Foto: Trine Lise Henriksen

Valgfri produksjon

5 t

Rom
    To vanlige klasserom eller evt musikkrom

Bli med på DJ-kurs med Oh Mama! Crew! Her får elevene mikse sin egen musikk og skape sitt eget musikalske uttrykk. Velkommen til en dag full av glede og mestring!

I dette kurset får elevene lære hvordan DJ-utstyret fungerer, og hvilke tekniske hjelpemidler en DJ benytter seg av. De får en unik innsikt i hvordan man kan uttrykke en følelse, skape en stemning, eller fortelle en historie gjennom musikken.

Ledet av fire erfarne DJ-er, vil elevene få spesialkunnskap om et spennende fagfelt og få en større musikkforståelse og sjangerkunnskap. Det er spesielt stas for elevene å delta så aktivt, og skape sin egen «sound».

Jentene i Oh Mama! Crew har spilt på klubber i Oslo, resten av landet og New York. De har opptrådt for en rekke store bedrifter og ved større arrangementer. Helt siden oppstarten har de holdt DJ-kurs for ungdom og voksne rundt om i landet, i tillegg til frivillige organisasjoner og ungdomsklubber. DJ-skolen drives i samarbeid med Røde Kors.

Oh Mama! Crew er et DJ-kollektiv som består av syv damer som holder til i Oslo. De har siden 2010 hatt spillejobber i både inn- og utland i tillegg til å holde kurs over hele landet for blant annet Kulturtanken (Rikskonsertene), Miniøya, Stoppested Verden, Kulturdråpen, AKKS og Den Kulturelle Skolesekken i syv fylker. I 2013 startet de Dj Skolen i samarbeid med Oslo Røde Kors som i dag drives på to ungdomssentre. Oh Mama! Crew har bred erfaring med kurs på alt fra fengsler til ungdomsklubber, asylmottak, barnefestivaler og i tilrettelagte undervisningssituasjoner og institusjoner.

Elisabeth Larsen har vært DJ i tolv år og holdt DJ-kurs i ni år. Elisabeth startet opp Dj Skolen i samarbeid med Oslo Røde Kors og er prosjektleder sammen med Ida Marlene. Hun har mange års erfaring med ungdomsarbeid, og har jobbet for organisasjoner som Ungdom Mot Narkotika, Ungt Entreprenørskap og Ungdomsfabrikken, samt jobbet som lærervikar.

Ida Marlene Aasegg Johnsen er utdannet medie- og samfunnsfaglærer. Hun har bachelorgrad i medievitenskap med fordypning i pedagogikk i tillegg til at hun har tatt ekstrafag i musikk. Ida har jobbet som ungdomsarbeider på Kalbakkenklubben og jobber nå som koordinator for jentegruppene i Groruddalen.

Helene Maaria Johannessen begynte som DJ i 2005, og har spilt på mange utesteder og eventer, både alene og sammen med Oh Mama! Crew. Helene har vært kursholder i seks år, og jobber nå som kursholder hos AKKS med Ida Marlene. Helene jobber også som brukerstyrt personlig assistent.

Ide Katrine (Kine) Birkeland har en PhD i organisasjonspsykologi med spesialisering i motivasjon og ledelse. Hun har også jobbet som aktivitetsleder for Antirasistisk Senter sin ungdomsavdeling Agenda X og Norges Friidrettsforbund.

Belinda Del Busso har en bachelorgrad i psykologi fra England. Hun har åtte års erfaring fra psykososialt arbeid i rusomsorgen i London, og har jobbet som miljøarbeider, gruppeleder og veileder. Nå tar hun en bachelor i sosialt arbeid (sosionom) ved HiOA og jobber som miljøterapeut ved et botilbud til personer med psykiske lidelser og i tillegg på et botilbud for psykisk utviklingshemmede.

Elisabeth Larsen

Før og etter
Med beatmiksing på timeplanen – ballade.no