• Foto: Tom Rune Angell-Storö Juliussen

Scenekunst

Oh Baby Baby (goes viral)
Valgfri produksjon - Digital forestilling

Oh Baby Baby (goes viral) er en digital forestilling om om forelskelse, sex, identitet, pubertet og kropp som spilles eksklusivt for 7.klassinger.

I forestillingen møter elevene to av verdens fremste dataingeniører og hackere, som ved hjelp av en KI (Kunstig Intelligens) utformet som en realistisk baby-robot, som avleser elevenes fremtidige datatrafikk.
Med innsikt i google-søk, kommentarfelt og chatter blir det tydelig at dagens gryende ungdom har mange unødvendige bekymringer, som hackerne vil slette fra fremtiden.

Forestillingen utspiller seg i et Teams Live Event som streames på storskjerm med det tilgjengelige utstyret som er i klasserommet.
I tillegg til lyden og bildet som alle ser, er det tilkoblet minimum 5 datamaskiner der elevene kan stille spørsmål underveis i en chat, uten at alle ser det.
Nikoline og Victoria er datanerder og utenomjordiske helsesykepleiere. Deres prosjekt er å opplyse ungdommen – og å slette mest mulig skam fra statistikken og datahistorikken. Det er normalt og ha skeiv kuk. Det er alt for vanlig å sende nakenbilder. Det er noe dritt å ha mensen men halvparten av jordas befolkning skal leve med det.
Helsesykepleierne har forstått at verden er avhengig av at dagens ungdom har kapasitet til å tenke på viktigere ting enn å bekymre seg over alt det rare som skjer i hodet og kroppen når puberteten setter inn.

«Det er så sykt mye rart som er helt normalt. Og er det ikke normalt, så er det som regel enda bedre.»

Victoria Røising – manus, regi og utøver
Nikoline Spjelkavik – manus, regi og utøver
Per Magnus Barlaug – manus, regi og teknikk
Magnus Sparsaas – manuskonsulent
Svein Spjelkavik – scenografi
Anne Kari Spjelkavik –  kostyme

Lost and Found productions er et teaterkompani med base på Andøya i Nordland og i Oslo. Kompaniet ble grunnlagt i 2016 og drives av Victoria Røising, Nikoline Spjelkavik og Per Magnus Barlaug. Lost and Found productions produserer eksperimentelt, audio-visuelt teater som ønsker alle velkommen.

Lost and Found productions i samarbeid med Scenekunstbruket, Kloden i sentrum og DKS Oslo med støtte fra Norsk kulturråd og Spenn.

Før og etter
Forestillinga er digital og beregnet på at klassen ser den samlet i klasserommet. Krever ingen opprigg utover nettilkobling, storskjerm og høyttalere i klasserom, samt minimum 5 datamaskiner for å chatte med skuespillerne. Dette må forberedes i hver enkel klasse.

Lærerveiledning kan lastes ned her

Krav til rom
Et vanlig klasserom hvor elevene sitter på pultene sine er best, fordi vi også inviterer til deltagelse med spørreskjema og bingo på papir. Alle elevene trenger en penn/blyant tilgjengelig for dette.

Det er fint med blending/senket belysning så skjermen vises så godt som mulig.

Lærer
Lærer må være behjelpelig med å printe ut 2 ark per elev i forkant av forestillingen. Arkene skal brukes under forestilling, og er en viktig del av opplevelsen.

Relevante lenker
Som en del av forestillingen vil elevene bli tilsendt lenker til relevante sider.