Nyhetsbrev skole 14. mai 2020

DKS på Nett

1. og  4. trinn, De kaller meg Påsan 

Dette er en teaterforestilling mange 1. og 2. trinns elever skulle hatt besøk av i vår, men som ble avlyst. Nå har skuespillerne, og ikke minst Påsan selv, vært i studio på Sentralen og gjort innspillinger, slik at elevene kan få møte Påsan uansett! Følg med, hele forestillingen kommer snart, i mellomtiden – se traileren.

Vg1 – Vg3, Plass nok 

Dette er en slampoesiforestilling om tilhørighet og grensesetting, som har turnert Osloskolen før. Nå er forestillingen tilrettelagt for web og lagt ut på våre DKS på nett-sider. Les mer her.

Alle trinn

Det ligger også andre tilbud ute til alle trinn, noen allerede tilgjengelig, andre under produksjon. Ikke nøl med å kontakte oss dersom det er noe dere lurer på eller venter på!

Sjekk DKS på nett-sidene her. 

Foto: Monika Svendsen

Musikkverksted for 1. – 7. trinn

Bli med og lag lyd og musikk av trær og lær hvordan man gjør trestokker om til musikkinstrumenter!

I Biermannsgårdens hage lager musikerne Ulrik og Jon Halvor musikkinstrumenter av trær. De håper at noen skoler vil komme på besøk, for nå blir det endelig mulig å spille sammen på ordentlig, og ikke bare på internett. Hagen er såpass romslig at man kan lage orkester med omtrent 15-16 personer uten å gå for tett.

Dette er en fin mulighet for alle skolene som er i gåavstand til Biermannsgården (Maridalsveien 78, ikke langt fra Mølla/Hønse-lovisas Hus).

Les mer om verkstedet og praktisk informasjon her. Mulige datoer: 18. og 25. mai, 3., 4., 5., 6., 8., 9., 10., 11. og 12. juni. Varighet: ca. 60 min.

Kontakt Jon Halvor Bjørnseth for påmelding: tlf. 488 67 467, jonhalvor@drivhuset.org

Munchmuseet trenger klasser på 7. trinn for test av digitalt besøk

Munchmuseet ønsker kontakt med lærere som kan tenke seg et gjenmøte for elevene på 7.trinn denne våren, et digitalt besøk.

Elevene får teste et helt nytt type besøk til museet, gjennomført på nett, og med en skuespiller og formidlere i andre enden som gir et annerledes og nytt tilbud til 7. trinns elever. Museet ønsker elever med på laget for å teste og videreutvikle.

Dette er en anledning for elever til å få et gjenmøte digitalt med et museum de nylig har besøkt, utøve konstruktiv kritikk, og påvirke opplegget for medelevene på 6.trinn som skal få tilbudet kommende skoleår. Opptil tre klasser inviteres, først til mølla.

Interessert? Kontakt enten DKS eller Munchmuseet direkte:

DKS
Munchmuseet v/ Hilde Ødegaard