Nyhetsbrev 25. mars

Et hyggelig avbrekk i en slitsom tid

Vi har forståelse for at skolene i Oslo har mer enn nok med å drifte en god skolehverdag for elevene i henhold til en endret smittevernveileder, og stadig skiftende rammer pga. Covid-19.

Midt oppi dette kan DKS være et hyggelig avbrekk! Vi har en rekke produksjoner som er digitalisert og passer til hjemmeskole og rødt nivå. Dere kontaktes direkte om hver produksjon i det faste programmet. Og ikke nøl med å ta kontakt om dere ønsker mer fra det valgfrie programmet!

Musikkens univers – en digital konsert i klasserommet!

20. og 22. april. Fast 5. trinn. Tildeling uke 12.

DKS Oslo og Oslo-filharmonien inviterer alle Oslos 5. trinnselever til forestillingen «Musikkens univers» med Andreas Wahl (fysiker),  Oslo-Filharmonien og Ingar Heine Bergby (dirignt).

Musikkens univers er en musikalsk-vitenskapelig reise fra tidens begynnelse og frem til i dag, og gir elevene et fascinerende innblikk i sammenhengene mellom musikk og naturfag. Det er ikke hver dag dirigent Ingar Heine Bergby får grille marshmallows med dirigentpinnen! Men når vi produserer skolekonsert sammen med fysiker Andreas Wahl er det fullt mulig.

Vi søker kritiker- og juryklasser til Uprisen 2022

Sammen med Brageprisen og Kulturdepartementets barnebokpriser er Uprisen noe av det gjeveste en forfatter kan motta.

Høsten 2021 kan inntil tre klasser, eller et helt 8. eller 9. trinn i Osloskolen være kritikerklasser og si sin mening om hvilke av årets bøker de mener er gode eller dårlige.

Se Uprisens hjemmesider for mer informasjon om å delta som kritikerklasse eller juryklasse.

God påske fra DKS

Tusen takk for innsats og engasjement! Vi gleder oss til et forhåpentligvis mer normalt halvår, med varierte og gode kulturtilbud til elevene i Osloskolen.