• Foto: Troels Rosenkrantz Fuglsang

Scenekunst

Nesa i jorda – Finurlig sirkus om skogens hemmeligheter
Valgfri produksjon - ny-sirkusforestilling på skolen, fortløpende påmelding fra 5. januar

Opprigg: 3 t
    Nedrigg: 1 t

Krav til rom: Gymsal, auditorium eller aula. Flatt gulv, minimum 6×6 meter. Minimum 5,5 meter takhøyde.

Visste du at soppen hjelper trærne å snakke med hverandre? Soppen er nemlig skogens telefon. De funderer og forteller eventyr fra virkeligheten. To luftakrobater og en musiker klatrer, graver, balanserer og planter. Kan de sammen bli like sterke som maurene?

Nesa i jorda er en turnévennlig ny-sirkusforestilling.

Vi vil oppfordre til større nysgjerrighet for våre omgivelser og miljø, fordi vi tror på at man tar vare på det man er oppmerksom på og opptatt av. Samtidig vil vi også vise at det er mange måter å fundere, lære, utveksle og oppdage på. Fantasien skaper nysgjerrighet, som igjen viser veien til ny viten.

Under jordoverflaten finnes det en hel verden av røtter og sopp, like stor som den over jorden. Dette samfunnet av mamma-trær, soppsporer, snyltetrær og røtter, er det kanskje mange som har hørt om, men hva vet vi egentlig?

Skogen er uendelig. Trærne vokser som store familier. Mamma-trær som skyskrapere med flere tusen beboere – maur, biller, fugler og ekorn. Hvor gammelt kan et tre bli?

Kan trærne egentlig snakke? Blir ikke steinene i så fall lei av å høre på tresladder? Vi ønsker å skape nysgjerrighet for vårt hjem – jorda. Åpne opp døra til en ny verden av fundering. Invitere inn i et undrende univers av spørsmål og poesi. En både stille og lek-full barneforestilling om skogens hverdag.

Trailer:

Om utøverne

Karoline Aamås – Sirkusartist
Love Kjellsson – Musiker og komponist
Mari Dahl Stoknes – Sirkusartist

Produksjonen er et samarbeid mellom:
KompaniTO – Norsk sirkus- og dansekompani som jobber i cross-over mellom sirkus, dans, fysisk teater, tekt og musikk for å skape et uttrykk som er både imøtekommende, utfordrende og åpent.
www.kompanito.com

ENT  – Svensk kunstenerkollektiv som jobber med musikk og sirkus for å skape forestillinger som berører. Med et fundament i omsorgsetikk, interesse for naturen og en tverrfaglig tilnærming, tar ENT sikte på å kommunisere med åpenhet, ærlighet og enkelhet som ledende prinsipper.