• Foto: Biong / Castilla

 • Foto: Biong / Castilla

 • Foto: Biong / Castilla

 • Foto: Biong / Castilla

 • Foto: Biong / Castilla

Visuell kunst
4. – 7. trinn

Nålehullsfotografi: Bygg ditt eget kamera
Valgfri produksjon. Fotografiverksted. Påmelding 15. aug.

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 30 elever

 • Hvor lenge

  5 t
  Opprigg: 1 t
  Nedrigg: 1 t 30 min

 • Annen informasjon

  Rom
  Et vanlig klasserom,
  Et mørkerom med vask og vanlig stikkontakt.
  Vinduer kan dekkes til med f.eks søppelsekker eller aluminiumsfolie. Automatiske lys må være avskrudd under hele kurset.

  Utstyr
  Elevene tar med bokser hjemmefra som skal bygges om til kameraer. Boksene bør være solide og med lokk, kaffebokser, tebokser og kakebokser av metal er godt egnet.

 • Kontakt utøver

  Hedvig Biong
  E-post: hedvigbiong@gmail.com
  Tlf.: +47 466 95 661

Er det mulig å ta selfier med en pappekse?
Hvordan kan man bygge sitt eget fotokamera?
Hvordan skapes et fotografi?
Hva gjør at vi kan se omgivelsene våre?
Hvordan fungerer øyet?

I løpet av en dag vil elevene få oppleve magien som oppstår inne i et Camera Obscura, lære å konstruere sine egne kameraer, fotografere og fremkalle fotografier i mørkerommet.

Kurset gir en praktisk innføring i fotografiets grunnleggende prinsipper. Målsetning med kurset er å gi økt kunnskap om lys, hva fotografi er og videre skape refleksjon rundt elevenes eget forhold til fotografi.

Nålehullskameraet er en boks hvor lyset kun slipper inn gjennom et nålehull og treffer fotopapiret direkte. Alle slags bokser kan bygges om til kameraer; tebokser, blikkbokser, pappesker, skoesker, kaffebokser.

Kurset starter med at elevene får komme inn i et camera obscura.Videre vil de konstruere sine egne kameraer fra bokser de har tatt med. Etter lunsj samarbeider elevene og fotograferer seg selv og hverandre med kameraene de har bygd, og fremkaller bildene i mørkerommet.

Kurset gir elevene erfaringer utenom det vanlige ved å få la dem få oppdage det optiske fenomenet Camera Obscura. Videre får de oppleve magien i mørkerommet og føle mestring over å kunne bygge sine egne kameraer fra pappesker, og å lære å bruke disse til å fotografere. Vår hensikt er å formidle kunnskap om lys og fotografiet, gjennom praktiske øvelser, teoretiske forklaringer i felleskap og individuell oppfølging.

Produsent
Hedvig Biongi samarbeid med Pablo Castilla


Om utøver
Hedvig Biong og Pablo Castilla driver til daglig “El Laboratorio” i Granada, Spania, et senter for historiske fotoprosesser, analogt fotografi og samtidskunst hvor begge underviser og arrangerer kurs regelmessig, i tillegg til egne kunstneriske praksiser.

Hedvig Biong
– Master i Kunst fra Kunstakademiet i Tromsø
– Bachelor i fotografi fra Kunsthøgskolen i Bergen
– Bachelor i Kunsthistorie fra Universitetet i Bergen

Pablo Castilla
– Master i Kunst, fordypning i fotografi fra
– Kunstakademiet i Granada, Spania
– Master i Dokumentarfilm, St Lukas, Belgia

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet