• Foto: Fredrik Birkelund

Kulturarv
10. – Vg3. trinn

Mysteriet Vildanden
Valgfri produksjon -omvisning i Teatermuseet. En klasse deles på to gjennomføringer kl. 09:15 og 12:15.

Teater museet

1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Bli med på en reise gjennom tid og rom – tilbake til Ibsens Kristiania, i byen og på teateret.

Tematikken løgn vs. sannhet settes i søkelyset når elevene ledes inn i stykket Vildanden. Er det noen ganger greit å ikke fortelle hele sannheten?

Mysteriet Vildanden har som ambisjon å skape et engasjerende læringsrom ved bruk av dramapedagogiske metoder og museets faglige kompetanse. Museet byr på en spennende og mystisk introduksjon til Vildanden og Ibsens litterære verden og samtid, uten at vi røper hele handlingen!

Opplegget består av en introduksjon til Ibsens litterære landskap, det borgerlige Kristiania, en tidsreise til 1884, en litt annerledes presentasjon av stykkets karakterer og vi setter “Vildanden” på scenen, med enkel kostymebruk, rolletolkning og utdrag fra manus. På veien får elevene en gåte de må prøve å finne et svar på, men det er kanskje ikke så enkelt?

Tilbudet krever ingen forkunnskaper om stykket og fungerer godt som en introduksjon til realismen og Ibsen. Det fungerer også godt som en repetisjon og utdyping for de som alt kjenner til stykket. Forslag til etterarbeid sendes ut til skolene.

Om Oslo Museum

Stiftelsen Oslo Museum er en sammenslutning av Bymuseet, Interkulturelt Museum, Arbeidermuseer og Teatermuseet. Museets formål er innsamling, dokumentasjon, forskning og formidling av Oslos historie, herunder teater-, innvandrings-, og industri- og arbeiderhistorie.