Scenekunst
Vg1. – Vg3. trinn

Myke øyne
Valgfri produksjon - forestilling på skolen

25 min - 45 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Myke Øyne er en kort og intens teaterforestilling om flyktningkrisen, spilt i lasterommet til en lastebil. Et stykket om mennesker på flukt og vi som mottar dem.

Forestillingen er basert på avisoverskriften “71 døde i en lastebil i Østerrike”, og møter publikum med fakta, poesi og assosiasjoner til vår tids største humanitære krise.
I informasjonsflommen kan det være vanskelig å navigere, og man blir fort drevet mot ytterpolene. Myke øyne er et forsøk på å skape et refleksjonsrom for ungdom, hvor de kan behandle og forstå flyktningstrømmene.

Bruken av lastebilens lasterom gir en fysisk inngang til tematikken. Viktorianske kostymer, koturner og polyfonisk tale hos skuespillerne gir publikum flere lag å lese den poetiske og direkte teksten på. Lastebilen bråker og rister. Det er varmt, og man står trangt. Omstendighetene alene skaper en forståelse av hva alt for mange går igjennom for å nå målet om et bedre liv.

Myke Øyne har turnert i hele Norge i over 3 år, og spilt for flere tusen elever. Endelig ruller lastebilen også inn i Oslo.

Selve forestillingen varer i 25 minutter og det er plass til en klasse. På slutten av dagen holdes en felles etterpåsnakk for alle elevene.

Manus: Kate Pendry
Regi: Thomas Østgaard
Skuespillere: Benjamin Lønne Røsler, Jenny Ellegård, Joao Pamplona & Jade Francis Haj
Kostyme: Lea Basch Opheim
Tekniker og sjåfør: Kåre Olai Lindbach
Turneleder: Lowri Rees

Artilleriet Produksjoner i samarbeid med Scenekunst Østfold

Viktig informasjon

Ettersnakk foregår i egnet rom for antall elever som har sett den dagen.

Oppmøte der lastebilen står parkert, eller etter annen avtale.

Lenker

Dokumentasjonsvideo av forestillingen. Kan brukes av lærere som ønsker å vite mer om forestillingen i forkant: