• Foto: Anne Marte Før

Valgfri produksjon - Bli med og jakt på lyder og musikk på Popsenteret

Popsenteret

2 t

Kan vind bli til musikk?  Kan man spille på et instrument uten å være nær det? Kan barnestemmen bli mannsstemme? Elevene er musikkdetektiver og jakter på svaret på hvordan spennende lyder blir til.

På Popsenteret er det mange gåter å finne svar på og mye spennende å utforske for nysgjerrige musikkdetektiver. Under jakten blir elevene kjent med akustiske og elektroniske instrumenter, det eksperimenteres med ulike materialer og spilleteknikker og barna får ideer til hvordan de kan lage morsomme instrumenter hjemme eller på skolen.

Ved Popsenterets instrumentstasjoner er det rom for å teste ut ulike klanger på elgitar, keyboard, trommesett og bassgitar. I studioene får elevene synge inn en sang og samtidig manipulere stemmen til det ugjenkjennelige. Omvisningen avsluttes med en lyttelek der barna skal kjenne igjen instrumentene de har blitt presentert for, og de vil finne svar på hva som har laget den mystiske lyden som har fulgt oss gjennom hele opplegget.

Medvirkende

Popsenteret på Grünerløkka er et museum for norsk populærmusikk. Utstillingen viser hvordan populærmusikken har utviklet seg fra de første plateinnspillingene i 1904 og frem til i dag. Museet rommer interaktive installasjoner, instrumentstasjoner og studioer.

Popsenterets formidlere har lang erfaring med omvisninger og workshops for barn og unge, og har utviklet metoder som engasjerer og motiverer. Formidlingsteamet består av musikere og sangere, musikkpedagoger og musikkvitere.

Hjemmeside

www.popsenteret.no