• Foto: Bård Gundersen

På skolen - live streaming

Opprigg:
    Nedrigg:

Hva er lyd, og når blir lyd til musikk? Hvordan høres musikken ut i verdensrommet? Det skal vi finne ut!

Sammen med fysiker Andreas Wahl drar vi på en musikalsk-vitenskapelig reise fra tidens begynnelse og frem til i dag, fra konsertsalen og ut i universet. Andreas Wahl møter Oslo-Filharmonien som konferansier i en utforskende konsert om lyd, universet og vårt indre øre.  Hva skjer i det indre øret når vi lytter? Konserten gir elevene et fascinerende innblikk i sammenhengene mellom musikk og naturfag.

Konserten er en digital versjon og tildeles skolene 20. og 22. april. DKS tildeler datoene.

Oslo-Filharmonien Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere. Orkesteret ble stiftet i 1919 og har spilt skolekonserter siden 1921! Vi spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre andre arenaer i byen. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar og drar også på turneer i inn- og utland. Oslo-Filharmonien har 108 fast ansatte musikere.
Musikkens univers er det Ingar Bergby som er dirigent.

Andreas Wahl  er fysiker, vitenskapsformidler og programleder. Andreas har risikert livet for vitenskapen i “Med livet som innsats” (NRK), forsøkt å opplyse folket gjennom “Folkeopplysningen” (NRK), skrevet fire populærvitenskapelige bøker, ett læreverk i naturfag (NOVA, CappelenDamm) og vunnet norgesmesterskapet i morellsteinspytting fire ganger (lengste rekord: 13.06 meter)
I tillegg har Andreas turnert landet med ulike vitenshow, til glede for både store og små. Høsten 2020 vant han “Skal vi danse”, så han er også en danseløve.

Før og etter

Oslo-Filharmonien har laget en innholdsrik nettside til Musikkens univers med mange spennende faktastoff om musikk og fysikk, og gode oppgaver!
Oslo-Filharmoniens Musikkens univers
Oslo-filharmoniens hjemmeside