• Foto: Oslo_Phil_5_©C.F.Wesenberg

 • Foto: Johannes Granseth

Musikk
5. – 5. trinn

Musikkens univers
Fast produksjon - klassisk musikk - digital konsert med Oslo-filharmonien

 • Hvor
  På skolen - live streaming
 • Hvor mange

  Maks. 6500 elever

 • Hvor lenge

  45 min
  Opprigg:
  Nedrigg:

 • Annen informasjon

Hva er lyd, og når blir lyd til musikk? Hvordan høres musikken ut i verdensrommet? Det skal vi finne ut!

Sammen med fysiker Andreas Wahl drar vi på en musikalsk-vitenskapelig reise fra tidens begynnelse og frem til i dag, fra konsertsalen og ut i universet. Andreas Wahl møter Oslo-Filharmonien som konferansier i en utforskende konsert om lyd, universet og vårt indre øre.  Hva skjer i det indre øret når vi lytter? Konserten gir elevene et fascinerende innblikk i sammenhengene mellom musikk og naturfag.

Konserten er en digital versjon og tildeles skolene 20. og 22. april. DKS tildeler datoene.


Om utøver

Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en 100 år lang historie. De spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre andre arenaer i byen. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter, og drar også på turneer i inn- og utland. Oslo-Filharmonien har 108 fast ansatte musikere og en administrasjon på 20. Vasily Petrenko er sjefdirigent.

Andreas Wahl er fysiker, vitenskapsformidler og programleder. Andreas har risikert livet for vitenskapen i Med livet som innsats (NRK), forsøkt å opplyse folket gjennom Folkeopplysningen (NRK), skrevet fire populærvitenskapelige bøker, ett læreverk i naturfag (NOVA, CapellenDamm) og vunnet norgesmesterskapet i morellsteinspytting fire ganger. I tillegg har Andreas turnert landet med sine vitenshow, sist med forestillingen Elektrisk.


Før og etter

Lærerveiledning Musikkens univers
Info om Oslo-Filharmonien og orkesterinstrumentene
Elevoppgaver med løsning Musikkens univers

Oslo-filharmoniens hjemmeside

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Musikk, naturfag