Scenekunst

Musestille
Fast produksjon 1.-2. trinn - forestilling på skolen

Merknad om rom: 4 m bredde (kan justeres) x 3-4 m dybde, spiller på gulvet

Elevene sitter i merket avstand fra rigg.  Matter/ benker og evt. en stolrad bakerst.

Felicia selger popcorn på Det Lille Sirkuset. Hennes beste venn er sirkusmusikanten Fernando. Billie er den snakkende musa som kommer helt fra Frankrike for å være med i Det Lille Sirkuset. Han og Felicia blir raskt gode venner  –  og Fernando blir skikkelig sjalu. Og lei seg. Og guffen. Han vil at alt skal være som før og som det alltid har vært, nemlig bare han og Felicia. Når sjansen byr seg er ikke Fernando sen om å plage Billie.

Men hvis Billie er musestille kan ikke Fernando erte ham for at han snakker annerledes. Og hvis han holder seg for seg selv, blir nesten usynlig, slipper han å høre at han er dum. Eller liten. Eller at han lukter rart fordi han spiser hvitløk. Vennskapet mellom Felicia og Fernando utsettes for harde prøvelser og lille Billie står midt oppi det hele. Vanskelige følelser må frem i lyset og her blir litt av hvert å tenke på for små og store.

Musestille er en forestilling om det å bli stengt ute og å bli mobbet. Elevene trekkes aktivt med i forestillingen og oppfordres til å dele sine egne erfaringer. De er også med som gode hjelpere og viktige problemløsere etter hvert som dramaet utvikler seg på scenen. Forestillingen inneholder sang og musikk, bl.a. Den lille vennesangen som er lett å lære og kan brukes av elever og lærere i ulike sammenhenger senere.

Målsetting:

• gi elevene en opplevelse av gjenkjennelse og forståelse av problemstillinger rundt mobbing og utestenging via interaktivt teater
  • styrke elevenes utvikling av empati og evne til å bygge relasjoner ved hjelp av interaktivt teater
  • gi inspirasjon og være et supplement i lærernes arbeid mot mobbing

Christel Aas  har mange år bak seg som barneteaterskaper, manusforfatter og utøver. Christel startet Teater Felicia i 2012, og er fast medlem i den frie gruppen ”LAFFEN”

Leif Fjelldal er skuespiller, komponist/musiker og produsent. Leif har jobbet med scenekunst for barn  siden 1987, og i 1997 startet han gruppa  «LAFFEN».  Leif er Også medlem i «Scenekompaniet» fra Kristiansand.

Produsert av Christel Aas, i samarbeid med Leif Fjelldal.

Før og etter

Teater Felicia hjemmeside

Videoteaser (8 minutter)

Drama, musikk, norsk, tema mobbing og læringsmiljø