• Foto: Oslo Nye Teater

Oslo Nye Teater Hovedscenen

1 t 30 min

Adresse: Oslo Nye Teater, Rosenkrantzgt.10

Oslo Nye Teater åpner dørene slik at 6. klasse får komme inn og se hva som skjer bak, over og under scenen.

Teaterhuset er som en liten by i byen, og i denne lille byen finner du mange ulike yrkesgrupper: skuespillere, musikere, dansere, regissører, scenografer, men også malere, tømrere og snekkere, parykkmakere, kostymemakere, designere, lydteknikere, lysteknikere og mange flere. Sammen skaper de magi og illusjoner som får deg til å tro at du plutselig er i Snøfalls rike.

En klasse på omvisning og en klasse i praktisk del på Snorloftet! Halvparten av elevene blir først med på en omvisning, der de får vite litt om Oslo Nye Teater fra det først åpnet dørene ei 1929, om bygget og arkitekturen og om spennende steder som snorloftet, malersalen og maskeavdelingen. Den andre halvparten av elevene har en praktisk del på Snorloftet. Så bytter gruppene.

Målet er at elevene skal få et innblikk i det omfattende arbeidet skal til for å sette opp en teaterforestilling, lære mer om teatret og få treffe noen av de menneskene som jobber der.

Tilrettelegging for bevegelseshemmede
Det er dessverre ikke mulig for elever med bevegelseshemning/ rullestoler å delta på dette, da det blir vandring i smale ganger og mange trapper under besøket. Svar på denne eposten: Jan-Erik.Urdshals@oslonye.no, så finner vi en annen løsning. Hvis det er elever som har utfordringer med trange rom, må vi ha beskjed på forhånd.

Før og etter
Informasjon til DKS 6Trinnhøsten2018