• Foto: Gisle Bjørnebye

Fast produksjon - Opplev Nationaltheatret fra innsiden

Nationaltheatret

2 t

Det er mulig å spise matpakken på teatret hvis teatret får beskjed i forkant. Gi beskjed til kontaktpersonen Gunhild Kilde.

• Kontakt utøver

Forestilling
    Kari Nordberg Svendsby
    kari.svendsby@nationaltheatret.no

Forbesøk på skolen
    Gunhild Kilde
    gunhild.kilde@nationaltheatret.no
    936 50 067

Lurer du på hva som skjer bak kulissene i nasjonens eget teater? Har du egentlig tenkt på hvordan det er å være skuespiller, og vet du hvor mange forskjellige yrkesgrupper som må til for å lage en teaterforestilling? Det har du mulighet til å finne ut av nå!

Velkommen til et innholdsrikt og morsomt møte med Nationaltheatret, hvor elevene får se hva som skjuler seg bak i kulissene, og bli kjent med det store, spennende samspillet som skal til for å sette opp en teaterforestilling.

I «Møt Nationaltheatret» får elevene en interaktiv introduksjon til teatrets historie og ikke minst til Norges største dikter, Henrik Ibsen. Teatrets historie er også nasjonen Norges historie, og gjennom dette møtet får elevene lære mer om norgeshistorien gjennom brillene til Henrik Ibsen og hans samtidige.

Vi skal foreta oss en tidsreise, tilbake til den hektiske dagen før teatret ble åpnet den 1.september 1899. Etter at elevene har fått høre spennende historier om hvordan det var å leve på slutten av 1800 tallet og fra da Nationaltheatret åpnet, vil de få mulighet til å gå inn i rollen som teaterassistenter. De vil bli med på vandring gjennom teatret og møte noen av de mange yrkesgruppene som jobber der, og samtidig lære om landets viktige kulturhistorie som er en del av Nationaltheatret.

Helt til slutt vil det bli quiz med spørsmål som handler om det elevene har sett og hørt underveis og en workshop der elevene selv får uttrykke seg kunstnerisk.

Det blir også anledning til å spise medbrakt niste.

Når skal 6. trinn besøke Nationaltheatret? Se turnéplanen eller skolens kulturprogram.

Om utøver:

Nationaltheatret