Scenekunst

Møt Det Norske Teatret
Fast produksjon - Opplev Det Norske Teatret fra innsiden

Opplev Det Norske Teatret frå innsida – og prøv deg som skodespelar.

Det Norske Teatret er eit stort og moderne teaterhus i byen vår. På 90 intense minutt kan elevane no oppleve litt av livet bak scenen, der publikum vanlegvis ikkje slepp til.

Elevane blir med på ei omvising rundt på huset, der dei mellom anna får besøke nokre av verkstada, sjå scenografi, kostyme og rekvisittar på nært hald, og kanskje avsløre nokre teaterløyndomar? Dei får høyre historia til teateret, som i over 100 år har gitt publikum teateropplevingar i nynorsk språkdrakt. Til slutt får elevene kjenne på livet som skodespelar, når vi arrangerer teaterøvingar i prøvesal 1!

Det er 45 minutt med omvising og 45 minutt med teaterleik. Meld frå til kontakten for produksjonen om de ønskjer å ete matpakke på teateret før eller etter besøket.

matpakke og elever med spesielle behov
Meld frå til kontakten for produksjonen om:
• de ønskjer å ete matpakke på teateret før eller etter besøket
• du har elevar som har vanskar med å bevege seg, eller andre spesielle behov, så vi kan legge til rette for det.

Norsk, samfunnsfag