Scenekunst

Møt Det Andre Teatret
Fast program - scenekunst - besøk på Det Andre Teatret

Velkommen på innsida av Oslos snåleste og mest skranglete teater. Vi lager forestillinger uten prøvetid, der vi finner på alt i farta. Nå kan du komme og se hvordan vi jobber, og lære litt om hvordan du kan lage historier på null komma svisj!

Det Andre Teatret åpnet dørene i 2011 som Norges første og eneste teaterhus med fokus på improvisasjon. Satt i stand og betalt for av husets egne skuespillere, og med en haug av frivillige i alle aldre som bidrar, er dette et skikkelig dugnadsprosjekt.

I løpet av de siste 10 årene har teatret turnert for over 100 000 skolebarn i DKS og laget tusenvis av forestillinger funnet på opp på direkten.

På dette besøket får elevene møte skuespillere, teknikere og administrasjon, og se hvordan man kan lage teater helt selv – med nesten ingen hjelpemidler. Vi viser frem alt fra lys og lyd til scenografi-lager og scener, og lærer bort triksa som må til for å finne på dine helt egne historier ut av ingenting.

Møt Det Andre teatret er et todelt program. I tillegg til besøket på teatret som er beskrevet ovenfor, skal dere også se en forestilling. Mer informasjon om forestillingen kommer etter hvert.

Om teatret
Det Andre Teatret åpnet dørene i 2011. Det har et ensemble på 21 utøvere og en liten stab på 10. De spiller ca 350 forestillinger i året, for ca 35 000 publikummere.

Før og etter
Prat gjerne litt med elevene om hva de tenker teater kan være og hva improvisasjon kan være. Og ta gjerne en kikk på teatrets nettsider: www.detandreteatret.no