• Foto: DN&O

Scenekunst

Møt Den Norske Opera & Ballett
Fast produksjon - Opplev Operaen fra innsiden

Ta med elevene og opplev Operaen fra innsiden!

Møt Den Norske Opera & Ballett gir et innblikk i det omfattende arbeidet bak en forestilling, og elevene får også møte noen av husets kunstnere. Målet er å gi elevene kunnskap om kunstartene opera og ballett. De vil også få innblikk i hvordan en stor teaterinstitusjon fungerer. Det blir omvisning i foajeen, bak scenen og inn i verksteder. Elevene får se kostymer og lære om de ulike yrkene i operabygget.

I møte med operasangere, ballettdansere eller orkestermusikere får elevene stille spørsmål om hvordan det er å være del av en stor forestilling. Kunstnerne lar også elevene få prøve seg på ballett, opera eller et instrument. Kanskje kommer de tilbake til skolen dansende på trinn fra Svanesjøen, eller nynnende på en strofe fra Tryllefløyten?

Før og etter