• Foto: Tale Hendnes

1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Dans er universelt. Dans er glede. Dans er kontakt mellom og møter mellom mennesker. Opplev Dansens Hus fra innsiden.

På Dansens Hus får elevene et morsomt og lærerikt innblikk i hva dans er – men kanskje viktigere – hva dans kan være. Hvordan lages en koreografi, og hva skjer med kroppen når man beveger seg? En profesjonell danser gir elevene en innføring i dansen på en lettfattelig og morsom måte med bruk av musikk, bevegelse og kostymer, og de får lære om ulike dansesjangere. Samtidsdans kan være en skummelt begrep for mange, men bredden er stor. Visste du for eksempel av hip hop er samtidsdans?

Elevene får også en praktisk lysdesign workshop med lystekniker og får innblikk i hvordan det lages lys til forestilling. Elevene er med på å sette lys i rommet med ulike farger og får se hva som skjer når man tester ulike effekter, stemninger og røykmaskin og hvordan det påvirker hva vi ser og opplever.

Det blir tur til teknisk avdeling og se på fasilitetene, ned i den store artistgarderoben og inn i vår kinosal der det vises en kort film av hele seansen elevene har medvirket i.

Lars Hamli – formidler/ omviser
Tale Hendnes – Filmograf / formidler
Lystekniker fra teknisk avdeling
Fredrik Petrov – Dansekunstner

Programlengde 80 minutter
– 15 minutter velkomst og introduksjon
– på Hovedscenen deles gruppen i to og jobber på hver sin stasjon i 20 minutter før de bytter plass, den ene gruppen lærer koreografi mens den andre gruppen lærer lys
– 20 minutter omvisning; teknisk avdeling, kunstnerfoaje og kinosal med kort filmvisning

Merknad til lærer

Det er ønskelig å filme elevene under hele besøket og at en sammenklippet, kort trailer vises på slutten av opplegget. Man kan reservere seg mot filming om ønskelig, men klippet er kun ment brukt internt og ikke til publisering. Ev. publisering gjøres kun til faglærer etter nærmere avtale.